Erhan Usta yok dedi Valilik makineleri saydı

TAKİP ET

Samsun Milletvekili Erhan Usta, Salıpazarı ve Terme ilçelerinde yaşanan sel felaketinin ardından dün bölgeye giderek, 'hiçbir çalışan yok, tek bir iş makinesi yok' demişti. Samsun Valiliği bunun üzerine bölgede 98 iş makinesinin çalıştığını açıkladı.

Salıpazarı ve Terme ilçesinde geçtiğimiz hafta yaşanan sel felaketinin izleri silinmeye çalışıyor.

ÇALIŞAN YOK İŞ MAKİNESİ YOK

Samsun Milletvekili Erhan Usta, sel felaketi bölgesine giderek, vatandaşlardan bilgi aldı. Aynı zamanda fındık bölgesi olan Salıpazarı ve Terme ilçesinde kayıbın çok olduğunu belirtti. Usta, Salıpazarı ve Terme ilçesinde hiçbir çalışma yapılmadığını belirterek “hiçbir çalışan yok, tek bir iş makinesi yok” ifadesini kullandı.

İŞ MAKİNELERİ ÇALIŞIYOR

Samsun Valiliği ise Erhan Usta’nın bu açıklamasına cevap verdi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada Salıpazarı bölgesinde Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait 18 aracın, Terme bölgesinde ise yine Büyükşehir Belediyesi’ne ait 20 aracın ise Salıpazarı ilçesinde çalışma yaptığını açıkladı. Açıklamada Karayolları’na ait 10 iş makinesinin de sel bölgelerinde çalışma yaptığını duyurdu. Ayrıca sel bölgelerinde SASKİ'ye ait 34 araç ve DSİ'ye ait 16 araç olmak üzere toplamda 98 aracın sel felaketinin yaşandığı bölgelerde çalışma yaptığı açıklandı. 

Samsun Valiliği’nden yapılan açıklama;

DSİ 7. Bölge Müdürlüğü; 23.08.2019-30.08.2019 tarihleri arasında sahada her gün çalışan 16 araç ve iş makineleri ile çalışmalara devam etmektedir.

SASKİ’ye ait sahada çalışan iş makineleri; Vidanjör 10 adet, İş Makinesi 4 adet, Binek Araç 2 adet, 4X4 Pikap 3 adet, Su Tankeri 4 adet, Kamyon 5 adet, Jsb Kepçe 2 adet, Paletli Ekskavatör 3 adet ve Hidromek Kazıcı Yükleyici 1 adet olmak üzere toplam 34 adet araçla çalışmalara devam etmektedir.Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait sahada çalışan iş makinaları ise; Terme İlçemizde 2 adet paletli ekskavatör, 1 adet lastikli ekskavatör, 2 adet greyder, 4 adet traktör beko,1 adet mini case, 1 adet su tankeri, 1 adet makine taşıyıcı tır, 6 adet kamyon olmak üzere 18 adet makine Büyükşehir Belediyesinden, dibekli, akçakaracalı, çangallar, akbucak, kocaman, çardak, şuayıp, evci, yalı, çağlayan, oğuzlu, gündoğdu, fatih, kesikkaya, ambartepe, örencik, ilimdağ, imanalisi, erenköy, köybucağı, yüksekyayla mahalleleri olmak üzere toplam 21 mahallede sel sonucu tahrip olan ve heyalan sonucu kapanan yollarada 23-30 Ağustos 2019 tarihlerinde heyelan kaldırma yol açma ve su tahliye çalışmaları yapılmıştır. Ayrıca sel sonucu mağdur olan vatandaşlarımıza da kurtarma işlemleri konusunda yardımcı olunmuştur.

Salıpazarı İlçemizde ise; 1 adet paletli ekskavatör, 2 adet lastikli ekskavatör, 2 adet greyder, 5 adet traktör beko, 1 adet mini case, 3 adet su tankeri, 1 adet makine taşıyıcı tır, 2 adet lastik tekerlekli yükleyici, 3 adet kamyon olmak üzere 20 adet makine Büyükşehir Belediyesinden, çağlayan, yeşil, konakören, kuşçuğaz, karacaören, suluca, yayla, kırgıl, yenidoğan, tahnal, fındıklı, suluca, karayonca, kalfalı, tacalan, kızılot, alanyaykın mahalleri ve Salıpazarı merkezinde sel sonucu tahrip olan ve heyalan sonucu kapanan yollarda 23-30 Ağustos 2019 tarihlerinde heyelan kaldırma yol açma ve su tahliye çalışmaları yapılmıştır. Ayrıca sel sonucu mağdur olan vatandaşlarımıza da kurtarma işlemleri konusunda yardımcı olunmuştur. Çalışmalara devam edilmektedir.

Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü; 23.08.2019-30.08.2019 tarihleri arasında ait sahada her gün çalışan 10 araç ve iş makineleri ile çalışmalara devam etmektedir.