Erhan Usta: Erdoğan'ın Samsun mitinginde en fazla 22 bin kişi vardı

TAKİP ET

İyi Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Samsun'da gerçekleştirdiği mitingde 100 bin kişinin değil en fazla 22 bin kişinin olduğunu ifade etti.

Usta, "100 bin kişi falan deniliyordu. Bu işin uzmanları var, alan hesabında yapılan hesaplar var. Maksimum 22 bin kişi var. Bunun çok önemli bir kısmı da polis. Dolayısıyla siz Samsun'a bir şey vermezseniz, Samsun sizi kucaklamaz. Hiçbir coşku yok, gençlerin olmadığı, etraftan partililerin, devlet memurlarının doldurulduğu bir miting oldu" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Samsun'a 9 baraj yaptıkları yönündeki açıklamasını hatırlatan Usta, kentteki 13 barajdan 6 tanesinin AK Parti döneminden önce, inşası daha önce başlayan 5 barajın AK Parti döneminde, 1 barajın ise AK Parti döneminde başlayıp bitirdiğini söyledi.

AK Partili Samsun milletvekillerinin kente sahip çıkmadığını savunan Usta, şunları ekledi:

"Orman İşletme Bölge Müdürlüğü başka bir ile taşınmak istendi. Buna biz engel olduk. Türk Telekom Bölge Müdürlüğü başka bir ile taşınıyordu. Yine yaptığımız baskılarla buna engel olduk. Engel olmadıklarımız var. Mesela Adli Tıp. Adli Tıp'ı neden Samsun'dan taşırsınız? Teknofest'in gelir getirici faaliyetleri dışarıya gönderildi. Çarşamba Şeker Fabrikası var. Türkiye'nin en yeni, en modern şeker fabrikası kapalı. Bir türlü açtıramıyoruz. En son gelen bilgilere göre de; makinalar yağmalanmaya başladı. Tekel fabrikası zaten daha önceden kapatıldı, azot fabrikası özelleştirildi. Çarşamba Ovası'na bir zehir santrali kuruluyor. Buna da engel olamadık. Tekkeköy'de Eti Bakır A.Ş.'ye ait atık depolama tesisine izin verdiler. Oradaki bütün su kaynaklarını kirletecek bir tesise izin verildi. Hızlı tren projesi de her seçim dönemi söylenip hiçbir adım atılmamış bir konudur."