Erhan Usta: Erdoğan ve Bahçeli neden art arda Samsun'a geldi?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin art arda Samsun'a geldiğine işaret eden Usta, "Kendilerine hayırdır diyorum. Bu kadar Samsun ziyareti neyin nesidir? Bugüne kadar Samsun'a hiçbir şey vermediniz. Niye Samsun'u bu kadar çok ziyaret ediyorsunuz? Çünkü Samsun'u kaybettiklerini çok net bir şekilde görüyorlar." değerlendirmesini yaptı.

Usta, "AK Parti, Samsun'un üzerine son 20 yılda bir kabus gibi çöktü. Samsun'a hiçbir şey vermeyen, Samsun'u geriye götüren bir hükümet var. AK Parti Samsun milletvekillerinin Samsun diye bir dertleri yok. Birçoğu zaten Samsun'da değil." şeklinde konuştu. 

Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Endeksi rakamlarına işaret eden Usta, "Samsun'un 17 ilçesi var. Bir ilçesi bile ilk 50'de değil. Yine 17 ilçeden 11 ilçe 2017-2022 mukayesesine göre, ilçeler sıralamasında aşağıya düşmüş." bilgilerini paylaştı.

2006 yılında kişi başı gelirde 38. sırada olan Samsun'un, 2021 yılında 48. sıraya gerilediğine dikkat çeken Usta, kente 147 milyon dolarlık yatırım yapılmasına rağmen aynı dönemde ilden 3 milyar 335 milyon dolar vergi alındığını vurguladı. 

"Topladığının yüzde 4'ünü yatırım olarak vermiş bir AK Parti iktidarı var" diyen Usta, sözlerinin devamında Samsun'da yapılan açılışa kaç kişinin katıldığına ilişkin tartışmalara değindi.