Erdoğan, 'Biz size sahip çıkalım, Siz camiyi yaparım diyemiyorsunuz'

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da yapımı tamamlanan millet bahçesinin açılışı telekonferans yöntemiyle gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet Bahçesi açılışında Samsun Valisi Osman Kaymak ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e karşı yönelttiği , 'Biz size sahip çıkalım. Siz camiyi yaparım diyemiyorsunuz' sözü güne damgasını vurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ile 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefi doğrultusunda Atatürk Kültür Merkezi alanında bulunan Ankara Millet Bahçesi inşaat sahasında düzenlenen tören ile İstanbul Pendik ve Halkalı, Sakarya, Samsun, Sivas, Diyarbakır, Trabzon, Batman, Bursa ve Elazığ’da yapımı tamamlanan millet bahçelerinin açılışını yaptı.

10 MİLET BAHÇESİ AÇILDI
5 Haziran Dünya Çevre Günü
nedeniyle yapımı tamamlanan 10 millet bahçesinin açılışını video konferans sistemi ile bağlantı yaparak gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi alanına yapılan Ankara Millet Bahçesi’nin inşaatı hakkında bilgi aldı. Kısıtlı sayıda katılımcının davet edildiği açılış törenine katılan davetliler alana ateşleri ölçülerek ve dezenfektan kullandırılarak alınırken, oturma düzeninde ise sosyal mesafeye dikkat edildi.

SAMSUN MİLLET BAHÇESİ NEREDE?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans ile bugün açılışını gerçekleştirdiği millet bahçesi, Gülsan Sanayi bölgesi yanında bulunan eski 19 Mayıs Stadı yıkılarak yerine ‘Samsun Millet Bahçesi’ yapıldı.

'BİZ SİZE SAHİP ÇIKALIM, SİZ CAMİYİ BİZ YAPALIM DİYEMİYORSUNUZ'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telekonferans yöntemiyle görüntülü bağlandığı görüşmede, kurdele kesilmesi öncesinde Samsun Valisi Osman Kaymak ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile görüştü.

Vali Kaymak, ‘Millet Bahçesine büyük bir Selahaddin Cami yapacağız’ şeklinde konuşmasının arası Cumhurbaşkanı Erdoğan araya girerek ‘Belediye başkanı mı yapacak kim yapacak?’ diye sordu. Vali Kaymak ‘beraber yapacağız’ dedikten sonra mikrofonu Başkan Mustafa Demir’e uzattı. Başkan Demir, ‘ Camiyi Samsun olarak inşa edeceğiz’ dedi.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Biz size sahip çıkalım. Siz camiyi yaparım diyemiyorsunuz’ dedi.