Ender Çıkla; 'Kentsel Dönüşüm, Kentsel Soruna Dönüşmesin'

TAKİP ET

Deva Partisi İlkadım İlçe Başkanı Ender Çıkla, Zeytinlik, Anadolu ve Kadıköy mahallelerinde gerçekleşecek olan kentsel dönüşümün soruna yol açtığını, mahalle sakinlerinin 9 kat talebinin yerine getirilmesini istedi.

Bakanlar Kurulu kararıyla 2011 yılında, eski, çarpık yapılaşma olduğu ve depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle riskli alan olarak ilan edilen Samsun’un İlkadım ilçesi Kadıköy, Anadolu, Zeytinlik mahallelerini kapsayan 79 hektarlık alanda, kentsel dönüşüm projesi hayata geçiriliyor.

6 KAT OLMASINA KARAR VERİLDİ
Bu mahallelerinde kentsel dönüşümde 6 kat uygulaması Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden geçerek karara bağlandı.

VATANDAŞLAR 9 KAT İSTİYOR
Dönüşüm yapılacak mahallelerde 6 kat uygulamasına vatandaşlar tepki göstererek mağdur olacaklarını, 9 kat uygulama talepleri olduğunu belirtti.

“DEMİRTAŞ BECEREMEDİ”
Deva Partisi İlkadım İlçe Başkanı Ender Çıkla, “Zeytinlik, Anadolu ve Kadıköy mahallelerindeki kentsel dönüşümde yetkisi olmamasına rağmen İlkadım Belediyesi Başkanı Necattin Demirtaş, prim yapma adına vatandaşlara söz verdi. Vatandaşların istediği 9 kat yerine 6 kat kararı çıkınca Başkan Demirtaş’ın söz sahibi olmadığını, bu işi de beceremediği vatandaşımız anladı. Deva Partisi olarak vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi için çalışacağız” diye konuştu..

DERTLERİNE DEVA OLACAĞIZ
Deva Partisi İlkadım İlçe Başkan Yardımcısı Sebahattin Çağlar ile birlikte, Anadolu Mahallesi Muhtarı Şerif Yavşan ile görüşerek vatandaşların kentsel dönüşümden taleplerini alan Deva Partisi İlkadım İlçe Başkanı Ender Çıkla, “Mahalle halkının isteği mağdur olmamak. 9 kat talepleri konusunda haklılar. 6 kat verilmesi adaletsizliktir. Adaleti sağlamak adına vatandaşlarımıza yardımcı olacağız, dertlerine deva olacağız” dedi.