Elektrik saatleri 3 aydır okunmuyor, zam gelince okumaya başladılar

TAKİP ET

Samsun'da bir kısım vatandaşların elektrik sayaçlarının 3 aya yakın okuması yapılmadığı, yılbaşından sonra gelen yüksek zam ile sayaç okumalarına başlanması vatandaşları korkutuyor.

2022'nin ilk sabahı açıklanan zamlar arasında en çok dikkat çeken, kademeli olarak %50 ila 125 arasında değişen elektrik zammı oldu. 
Aylık 150 kilovatsaatlik tüketim kritik sınır olarak belirlendi. Bunun altındaki ve üstündeki harcamalar farklı fiyatlandırılacak.


3 AYDIR GELMEDİLER, ZAMLI TARİFEDEN FİYATLAYACAKLAR
Samsun'da YEPAŞ tarafından elektrik sayaçlarının okunmadığını belirten vatandaşlar, zamlı tarifeden sonra sayaçlarının okunduğunu belirtti. 
Yaklaşık 3 aydır elektrik sayacının okunmadığını belirten Gerçek Taraf internet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Okan Çakır " 3 ay kadar oldu, kimse elektrik sayacı okuması yapmadı. Zamlar geldikten sonra yeni tarifi ile okuma yapmaya gelecekler. Ben 2 ay kadar eski tarifeden elektrik tüketimi yaptım ama sayaç okumaya gelmedikleri için yeni zamlı tarifeden okuma yapacaklar. Bu vicdansızlıktır, eski tarifeden elektrik tüketip yeni tarifeden hesaplama yapacaklar. Bu para haramdır. Kanuni olarak hakkımızı sonuna kadar arayacağız" diye konuştu.