Çöpe Göndererek İşten Çıkmasını İstiyor

TAKİP ET

AK Parti'den 31 Mart yerel seçimlerinden sonra İyi Parti'li Belediye Başkanı tarafından yönetilen İlkadım Belediyesi, eski işçilerini temizlik işlerine göndererek mobing uyguladığı ortaya çıktı. İyi Partili İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın, AK Parti yönetiminden kalan işçileri, temizlik işlerine göndererek yıldırma politikası uygulaması tepkilere neden oldu.

Samsun'da işletmecilik anlamında üst düzey görevlerde bulunan ve son olarak İlkadım Belediyesi'ne ait Ihlamur Kafe'de tesis sorumluluğunu yürüten İrfan Karademir, AK Partili Belediye seçimi kaybedip, İYİ Partili Başkan koltuğa oturunca, 'Bir anda kendini temizlik işlerinde buldu.'

20 yıl kadar Samsun Yelken Kulüp'te, 15 yıl kadar Mercan Restorant'ta işletmecilik yapan İrfan Karademir, 4 yıl önce de AK Partili Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un isteği üzerine eski Başkan Necaattin Demirtaş döneminde 'Kır kahvesi' olarak düşünülen tesisin başına getirildi. 4 yılda kır kahvesinden Samsun'un en çok tercih edilen Ihlamur Kafe görünümüne kavuşan tesis, protokolün de tercih ettiği mekan haline geldi. 

BAŞKAN DEĞİŞTİ, YOL GÖRÜNDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım'a, Valiler'e, milletvekillerine ve kentin üst düzey iş adamlarına ev sahipliği yapan ve protokolü ağırlayan İrfan Karademir, 'Kır kahvesinden, marka bir tesis oluşturmanın karşılığını', siyasetin acımazlığı nedeniyle göremedi. Eski Başkan Necaatin Demirtaş, İYİ Parti'den girdiği seçimi  yeniden kazanınca, Karademir'in başarı öyküsü de temizlik işleri müdürlüğünde sonlandı. 

TEBLİĞİ ALDI ŞAŞKINA  DÖNDÜ

İlkadım Belediyesi Gazi İmar İnşaat Şirketi bünyesinde Karademir, Başkan Demirtaş'ın koltuğuna oturmasından kısa bir süre sonra Temizlik İşleri Müdürlüğü emrine verildiği tebliği ile neye uğradığını şaşırdı. Yıllık izindeyken yapılan değişiklik sonrası temizlik işlerinde işe başlayıp başlayamayacağı merak konusu olan İrfan Karademir'in aynı görevine iade davası açmayı planladığı öne sürülüyor. 

Nereden nereye..

Kır kahvesinden , Ihlamur Kafeye uzanan süreçte, tesisin sorumluluğunu yürüten İrfan Karademir, protokole hizmet verirken, şimdi temlizlik işlerinde görevlendirildi. Karademir, protokol gösterdiği ilgili ve alaka nedeniyle her zaman 'teşekkür alırdı'.

KIR KAHVEHANESİYDİ, MARKA OLDU

Demirtaş zamanında kır kahvehanesi olarak düşünülen tesis, Samsun'un marka işletmelerinden biri olmuştu. 

Kaynak: Recep Mol / Hedef Halk