Çok tartışıldı, çok yazıldı, görevden alınacak mı?

TAKİP ET

CHP'li Samsun Atakum Belediyesi Başkanı Cemil Deveci'nin eşinin yeğeni, aynı zamanda Deveci'nin hukuk bürosunda avukatlık da yapan Av. Merve Selin Cengiz'in görevden alınacağı iddia edildi.

31 Mart yerel seçimlerinde CHP'den Atakum Belediye Başkanı seçilen Av. Cemil Deveci, eşinin öz yeğeni olan aynı zamanda Deveci'nin hukuk bürosunda avukatlık da yapan Av. Merve Selin Cengiz'i, 'Özel Kalem Müdürü' olarak atamıştı.

DEVECİ'YE ŞİKAYET ETTİLER

Ancak son zamanlarda Atakum'da mahalle muhtarlarının Özel Kalem Müdürü Merve Selin Cengiz'den oldukça şikayetçi olduğu öğrenildi. Cengiz'in muhtarlarla ilişkilerinin çok zayıf olduğu, muhtarların son zamanlarda 'hizmet' taleplerine karşılık bulamadıkları için Cengiz'le ufak çaplı tartışmalar yaşadığı iddia edilirken, muhtarların bu şikayetlerini Başkan Cemil Deveci'ye bizzat bildirdikleri öğrenildi.

GÖREVDEN ALINMASI BEKLENİYOR
Merve Selin Cengiz'in ilk atamasını yaptığı günden beri bu konuda oldukça eleştiri alan Başkan Cemil Deveci'nin de, 'istisnai kadro' olan Özel Kalem Müdürlüğü'ne atanmasıyla 'sınavsız memuriyet' hakkı kazanan Av. Merve Selin Cengiz'in İçişleri Bakanlığı'ndan gelecek yazısını beklediği ve yazının gelmesi akabinde değiştireceği iddia edildi.

Av. Merve Selin Cengiz, Başkan Cemil Deveci'nin eşi Gülay Deveci'nin yeğeni, bacanağı Ahmet Cengiz'in de kızı olarak biliniyor.