City Mall AVM'nin durumu için meclisten yaptırım kararı çıkacak

TAKİP ET

Kaçak olarak yapılan City Mall AVM için Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde gündeme alındı. AVM için çıkacak olan yaptırımlar bir sonraki mecliste gündeme alınarak bir dizi yaptırım kararı çıkması bekleniyor.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi ocak ayı komisyonu Meclis Başkan Vekili Nihat Soğuk başkanlığında gerçekleşti. Meclisten komisyonlara havale edilen 32 maddenin görüşüldüğü toplantıda, Atakum'da bir süre önce açılışı gerçekleşen ve hukuksuzluğu konusunda tartışmalara neden olan City Mall AVM ile ilgili de 2 madde tartışıldı.

AVM’NİN YÜZDE 95’İ TAŞÇI DÖNEMİNDE YAPILDI
City Mall AVM'nin bir önceki dönem Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı zamanında inşaatın yüzde 95’inin bittiği belirten, Samsun Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Atila Tekcan, “Burada üretilecek kararın muhakkak, hukuki yaptırımları olacaktır. Burada bir hukuk ihlali var. Kaldırım ihlali var, başka ihlaller de var. Bu konuda Samsun'da, bu işin uzmanları ve muhatabı olan Mimarlar Odamız, Şehir Plancıları Odamız ve duyarlı yurttaşlarımız var. Herkes, kamuoyunu ilgilendiren ve topluma mal olmuş konularda, söz söyleme hakkına da sahip. Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nin değerli üyeleri de bu konuda artık siyasi bir kararın dışında, ilimizi ilgilendiren ve imar tarihine kötü bir örnek olacak olan bir olaydan kaçınmaları yönünde karar almalarını arzu ederim. İsterim ki bu kötü örnekler bizim çalışma süremiz boyunca olmasın. Bizim parti grubu olarak, görüşümüz bu yönde olacaktır" diye konuştu.

MADDELER KOMİSYONDA BEKLEYECEK
Komisyonda, City Mall AVM konusunda Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e protokol imzalama yetkisi verme ve nazım imar planı değiştirme teklifi içeren maddelere CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin itirazının ardından, Meclis Başkan Vekili Nihat Soğuk konunun daha detaylı araştırılması için maddeleri komisyonda bekletmek amacıyla oylamaya sundu. Her iki madde için de oy birliğiyle komisyonda bekletilme kararı verildi.