Çiftlik caddesi için referandum yapılacak ama vatandaşlara sorulmayacak

TAKİP ET

Samsun Çiftlik caddesinin tekrar araç trafiğine açılması için referandum yapılacağını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, caddenin trafiğe açılması için referandumu dükkan sahipleri ile yapacağını, vatandaşa sorulmayacağını belirtti.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İlkadım İlçesi'nde Muhtarlarla İstişare ve Değerlendirme toplantısında birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. İl merkezinde otopark sorununu çözeceklerini belirten Demir, 'Çiftlik' olarak bilinen İstiklal Caddesi'ye ilgili de, "Trafiğe açılması için oradaki mülk sahipleri ve işletmecilerle referandum yapacağız. Sandık kurup işletme sahiplerine oy kullanma hakkı tanıyacağız” dedi.

ÇİFTLİK'TE DÜKKAN SAHİPLERİNE SORULACAK

Samsun’daki otopark problemini çözmek için çalışmaların devam ettiğini de belirten Başkan Mustafa Demir, "Çiftlik Caddesi'nin trafiğe açılması için oradaki mülk sahipleri ve işletmecilerle referandum yapacağız. Çiftlik Caddesi’nin problemi otopark. Oraya bir proje hazırlayacağız. Bu projeyi referanduma sunacağız. Çiflik'teki dükkan sahiplerinin isim listesini çıkartacağız. Oraya sandık kurup işletme sahiplerine oy kullanma hakkı tanıyacağız” dedi.

VATANDAŞA SORULMAYACAK

Başkan Mustafa Demir, “Orada mülkü olmayan, oradan geçmeyecek yayalara sorarsanız tabi ki 'trafiğe açılmasın' der. Referandumu bu şekilde yaparız. Sonucunda yüzde 85-90 'trafiğe açılsın' talebi çıkar. Bir sıra park yapacağız, bir de trafik geçecek oradan. Böylece yüzde 20 oranında ticaret hareketlendirir. Gazi Caddesi, Çiftlik ve Bulvar'ın otopark problemiyle ilgili komple çalışma yapıyoruz." dedi.