CHP'li Atakum Belediyesi'nin '5,5 Milyon Liralık Kamu Zararı' soruşturmasına Kaymakam Yıldız engel oldu

TAKİP ET

CHP'li Atakum Belediyesi, Cihan Temizlik'e ait çöp toplama hizmeti bedeli olan 15 Milyon lira borcu ödemeyerek, faizler dahil belediyeyi 5,5 Milyon Lira zarara uğrattı. Kamu zararına neden olan sorumlular hakkında, Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız ise soruşturma izni vermedi.

AYDA 351 BİN LİRA ZARAR
Atakum Belediyesi’nin çöp toplama temizlik hizmeti 30 Eylül 2019 yılına kadar Cihan Temizlik tarafından gerçekleştirildi. 31 Mart 2019 seçimlerinin ardından başkan olan CHP’li Cemil Deveci, göreve gelir gelmez AK Parti döneminde çöp temizlik işleri için aylık 719 bin TL ödenen Cihan Temizlik şirketini devre dışı bırakarak aynı işi yapan Ankara merkezli Birbey Yeni Vizyon firması ile anlaştı. Belediye yönetimin yeni şirkete aynı iş için fazladan aylık 351 bin fazla para ödediği öğrenildi. Ödenen fazla paralar nedeniyle belediyenin kasası milyonlarca lira zarara uğratıldı.

8 MİLYON LİRA HAVAYA UÇTU
Aynı işi farklı bir firmaya yaptırarak 21 ayda belediyeyi 8 Milyon lira zarara uğratan CHP’li Deveci, yeni bir kamu zararı ile tekrar gündeme geldi.
Atakum Belediyesi, Cihan Temizlik firmasına ait eski borçları ödemediği, temizlik işleri yapan Ankaralı yeni firma Birbey Yeni Vizyon şirketine ödeme yaptığı ortaya çıktı. Ödemelerinin kasıtlı olarak yapılmadığını iddia eden Cihan Temizlik şirketi, alacakları için icraya başvurdu.

5,5 MİLYON LİRA DAHA ZARAR
Atakum Belediyesi’nden 15 Milyon lira alacağı bulunan Cihan Temizlik firması icra yolu ile yasal faizler ve masraflar dahil belediyeden 20,5 Milyon lira alacaklı hale geldi.
Atakum Belediyesi, eski alacaklılara ödeme yapmak yerine, yandaş firmalara ödeme yaptığı iddiasıyla 5,5 Milyon lira daha kamu zararına uğratıldığı ortaya çıktı.

KAYMAKAM SORUŞTURMA İZNİ VERMEDİ
Atakum Belediyesi aleyhine kamu zararı oluşturduğu gerekçesiyle, Atakum Belediyesi Mali Hizmetler Müdür Vekili Ferhat Keskin ve Muhasebe Yetkilisi İsmail Sezer için, 'Görevi Kötüye Kullanma' suçundan soruşturulmasını, Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız engelleyerek soruşturma izni vermedi.