Cemil Deveci, meclis üyelerine resti çekti

TAKİP ET

CHP'li Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, yeğeni Merve Selin Cengiz'i özel kalem müdürü olarak işe alması kamuoyu ve belediye meclisi tarafından tepki almıştı. Geçtiğimiz günlerde İç İşleri Bakanlığı'da başkanın yeğenini işe alması için olur vermeyerek Deveci yeğenini işe alamamıştı. Deveci, yeğeni Merve Selin Cengiz'i bu sefer belediye avukatı olarak işe alınca meclis üyeleri itiraz etti. Deveci bunun üzerine Belediyedeki meclis üyelerinin akrabalarını çıkartalım mı, yapalım mı arkadaşlar yapalım mı' diyerek meclis üyelerine rest çekti.

Samsun Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, eşi Gülay Deveci’nin yeğeni Merve Selin Cengiz’i işe almak için, meclis  rest çekti.  Dün gerçekleşen belediye meclisinde gündeme gelen olayda Deveci, meclis üyelerine akrabalarınızın listesini çıkartalım mı dedi.

AKRABALARINIZIN LİSTESİNİ ÇIKARALIM MI?
Atakum Belediyesi, Aralık ayı meclisi için toplandı. Toplantı Başkan Cemil Deveci’nin eşi Gülay Deveci’nin yeğeni Merve Selin Cengiz’in özel kalem müdürü olarak atanmamasının ardından, sözleşmeli avukat olarak alınması için meclis gündemine getirdi. Meclis üyelerinin tepkileri  ile karşılaşan Cemil Deveci, “ Belediyedeki meclis üyelerinin akrabalarını çıkartalım mı, yapalım mı arkadaşlar yapalım mı” diyerek meclis üyelerine rest çekti.

İŞ ARAMIYOR; BİZİM İHTİYACIMIZ VAR
Yeğen Merve Selin Cengiz’in iki dil bildiğini her fırsatta dile getiren Deveci, Atakum İlçesi’ne gelen yabancı turistlere yeğen Cengiz’in eşlik edip etmeyeceği yönünde herhangi bir açıklama getirmedi.  Dokuz aydır gönüllü çalıştığını da aktaran Deveci, “ Tüm Samsun duysun eşimin akrabası iş aramıyor, bizim ihtiyacımız var” diyerek bütün meclis üyelerine rest çekti.

Haber1919