Cemil Deveci köşeye sıkıştı, CHP'liler salonu terk etti

TAKİP ET

Atakum Belediyesi'ne yüklü miktarlarda fatura kestiği ve alacağı nedeniyle belediyeyi icraya veren firmanın, Atakum Belediyesi personeli, firmanın avukatının ise Atakum Belediyesi Başkanı Cemil Deveci'nin avukatlık bürosunda çalıştığı iddiası meclise taşındı. AK Parti, MHP ve İyi Parti Meclis Üyelerinin tam kadro katıldığı toplantıyı, CHP Meclis Üyeleri'nin terk ettiği görüldü.

Türkiye’nin şaşkınlıkla izlediği son olayda, belediye başkanı Cemil Deveci kendi avukatlık bürosu üzerinden, başkanı olduğu Atakum Belediyesine karşı icra işlemi başlatmıştı.

KONU MECLİSE TAŞINDI
İcra işleminde Belediye’nin avukatının da Cemil Deveci’nin ofisinde görev yapması konusu, Atakum Belediye Meclisi’nin CHP’li, üyelerinin de önerisiyle 7 Haziran Tarihli toplantısında Genel Görüşme ile gündeme geldi.

CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ OYLAMAYA KATILMADI
Basına ve kamuoyuna kapalı oturumda gerçekleşen Genel Görüşmeye CHP’li 5 meclis üyesinin katılmadığı, 3 meclis üyesinin de karar ve oylama aşamasında meclisi terk ettiği ileri sürüldü.

MECLİS DEVECİ’NİN UYGULAMASINA ETİKDIŞI DEDİ!..
Toplantı sonunda katılan üyelerin oy çokluğu ile Belediye’nin Başkanın bürosunda çalışan avukat tarafından icraya verilmesi ve aynı büroda çalışan belediyenin avukatı tarafından bu işlemlerin yürütülmesi mecliste etik dışı bulundu.

İHALELER ŞEFFAF YAPILSIN
Meclis kararında ayrıca, icraya konu olan ihale ve diğer ihalelere de gönderme yapılarak ihalelerin şeffaf olması kamuoyuna açık yapılması kararı da verildi.

BELEDİYENİN 2 DAİRESİNE HACİZ KONULMUŞ VE İCRA TARAFINDAN SATIŞA ÇIKARILMIŞTI
İcraya konulan 685 bin TL’nin tahsilatı için, Atakum Belediyesine ait sahil kenarında bulunan 2 adet lüks daireye haciz konulmuş ve icrada satışı talep edilmişti.

DEVECİ, HABERİM YOK DEDİ
Stratejik bir planlama ile son derece gizli yürütüldüğü iddia edilen bu icra işleminin tesadüfen ortaya çıkması üzerine Cemil Deveci, konudan haberinin olmadığı, her türlü incelemeye açık olduğu yönünde bir açıklama yapmıştı. Aynı avukatlık bürosunda Cemil Deveci’nin eşi Gülay Deveci’nin ve Atakum Belediyesi’nin sözleşmeli avukatı Oğuzhan Öztürk’de çalışmakta olduğu kamuoyuna yansımıştı.

BELEDİYE MECLİSİ TÜM DELİLLERİ ORTAYA KOYDU
Konunun ulusal haber kanallarında yayınlanması üzerine, Akparti’nin vermiş olduğu önergeye, İyi Parti ve MHP’nin tam desteği ile araştırma komisyonu kurulmasına karar verildi. Öncesinde her türlü bilgi ve belgeyi vereceğini açıklayan Cemil Deveci’nin, karar sonrasında araştırma komisyonunun kanunsuz olduğu, aynı konuyla ilgili kendisinin soruşturma açtığı, Savcılık ve İçişleri Bakanlığı soruşturmalarının olduğunu gibi konuları ileri sürerek komisyonun çalışmasına izin vermediği iddia edilmiştir.

KAPALI GENEL GÖRÜŞME TOPLANTISI
Bu gelişmeler üzerine Belediye Meclisi, Genel Görüşme toplantısı düzenlemek üzere 7 Haziran Pazartesi günü toplantı daveti yaparak konuyu bütün detay ve delilleri ile ele aldı.

İCRA İŞLEMİ PLANLI MI?
Ortaya çıkan resmi deliller sonrasında İCRA İŞLEMİ PLANLI MI? sorusunun toplantıya damga vurduğu iddia edilmektedir. İsminin açıklanmasını istemeyen bir Belediye Meclis üyesinin yaptığı açıklamaya göre, ortaya çıkan deliller ile anlaşıldığı kadarıyla konunun çok daha vahim olabileceği, fatura kesen ve sonrasında icra işlemi yapan firmanın menfaat birliği yapmak üzere kurulmuş tabela şirketleri olabileceği yönünde delillerin ortaya çıktığını, şirket ortaklarının belediye ile ilişkilerinin çok dikkat çekici olduğunu belirtmiştir.

DELİLLER ORTAYA ÇIKINCA CHP MECLİS ÜYELERİ SALONU TERK ETTİ
AK Parti, MHP ve İyi Parti’nin tam kadro katıldığı Genel Görüşme toplantısına CHP’nin 5 meclis üyesinin katılmadığı görüldü. İddialar ile ilgili ortaya çıkan resmi belge ve deliller üzerine toplantıya katılan diğer CHP Meclis üyelerinin de toplantıyı sessizce terk ettikleri belirtildi.

MIZRAK ÇUVALA GİRMİYOR!
Atakum Belediye Meclis üyesi, “CHP meclis üyelerinin bazıları toplantıya katılmadı, katılanlar üyeler ise mızrak çuvala girmeyince hiçbir savunma yapamadan toplantıyı sessizce terk ettiğini, fatura kesen şirketin ortaklarının Atakum Belediyesinde çalışanı ve bir CHP meclis üyesinin yakın akrabası olması, belediye avukatı ile belediyeyi icraya veren avukatın karşılıklı masalarda aynı ofis içinde çalışması ve hiçbir icra işlemine itiraz edilmeyerek biran önce işin bitirilmeye çalışıldığının görülmesinin çok üzücü” diye konuştu.

SAVCILIK SORUŞTURMASI DEVAM EDİYOR
Ortaya çıkan delil ve belgelerin Samsun Cumhuriyet Başsavcılığa ve İçişleri Bakanlığına iletildiği, aynı zamanda Samsun Barosuna avukatların etik dışı davranışları nedeniyle şikayet edildiği iddia edilmekte olup, olayların çok daha farklı ve vahim sonuçlara gidebileceği öne sürüldü.

Kaynak: HaberAtakum.com