Canik'te akıl almaz arazi oyunu

TAKİP ET

Samsun'un Canik İlçesi'ne bağlı Düzardıç Mahallesi'nde Özbakan ailesinin ev yapmak için Özkan ailesine ait araziyi işgal etmesi sonucunda ortaya çıkan haksız fiil mahkemeye taşındı.

Samsun'un Canik ilçesi Düzardıç mahallesinde iki komşu arasında yaşanan haksız fiil sonucu mağdur olan müşteki Nadir Özkan, komşusu şüpheli Dilaver Özbakan’ın sınır parselde bulunan kendisine ait 70 metrekarelik araziyi kendi yerine kattığını iddia ederek Samsun Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 

SİNSİ OYUNU TELEFONLA ÖĞRENDİ
Müşteki Nadir Özkan, Canik İlçesi Düzardıç mahallesinde  13 parselin kendisine ait olduğunun herkes tarafından bilindiğini, yıllardır sebzelik olarak kullandığı arazinin şüpheli Dilaver Özbakan tarafından çeşitli hamlelerle üzerine geçirdiğini iddia etti. Müşteki Nadir Özkan’ın savcılığa yaptığı şikayet dilekçesinde, şüpheli Dilaver Özbakan’ın ev yaptırmak amacıyla ölçüm için getirdiği görevli tarafından yaptırdığı aplikasyon çalışmaları esnasında kendisine ait ve sebzelik olarak kullandığı 70 metrekarelik arazisini kendi üstüne geçirdiğini oğlu Fatih Özkan’ı arayarak öğrendiklerini ifade etti.  

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU
Bu telefon görüşme sonrası Canik Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne giden mağdur müşteki Nadir Özkan ve oğul Fatih Özkan belediye yetkilileri görüştü. Belediye yetkilileri ile yaptığı görüşmenin ardından mağdur Nadir Özkan ve oğlu Fatih Özkan Canik Tapu Kadastro Müdürlüğü görevlilerine durumu anlattı. Hem Canik Belediyesi, hem Canik Tapu Kadastro Müdürlüğü’ne verdiği dilekçelerden sonuç elde edemeyen mağdur müşteki Nadir Özkan, şüpheli Dilaver Özbakan ile anlaşma yoluna gitmek istedi. Ancak şüpheli Dilaver Özbakan anlaşmaya yanaşmayınca müşteki Nadir Özkan haksız fiilden oluşan mağduriyetini savcılığa suç duyurusunda bulunarak mahkemeye intikal ettirdi.  

MUHTAR HAKSIZLIĞA NEDEN SESSİZ KALIYOR?
Müşteki Nadir Özkan’ın oğlu Fatih Özkan ise, şüpheli Dilaver Özbakan’ın mağduriyeti bilmesine rağmen farklı beklentiler ve hesaplar içerisinde olduğunu ileri sürdü. Haksız fiil sonucu oluşan mağduriyeti ortadan kaldırmak için Düzardıç Mahallesi Muhtarı Hikmet Ocar ile görüştüklerini, konuyu bilmesine rağmen sessiz kalmasına anlam veremediklerini ifade etti. Mağduriyeti mahkemeye intikal ettirdiklerini söyleyen Fatih Özkan, “ Hakkımızı aramak için savcılığa suç duyurusunda bulunduk.  Türk adaletine güvenimiz sonsuz. Adalet yerini bulacaktır. “ dedi.