Çakallı menemeni nerede yenir, nasıl yapılır, kaç lira?

TAKİP ET

Samsun'a yolunuz düştüyse muhakkak yemeniz gereken yemeklerden biri de Çakallı Menemeni'dir. Bildiğiniz menemenlerin tadı ile ile alakası olmayan Çakallı Menemeni, lezzetiyle damak çatlatıyor.

Çakalli menemeni özelliği nedir?

Çakallı menemeni

Samsun-Çorum kara yolu üzerindeki Çakallı mevkiinde bulunan lokantalara has menemen türü olan Çakallı usulünde yumurtaların yalnızca sarısı kullanılmakta ve soğan kullanılmamaktadır. Üzerine peynir dökülür ve yöreye has ekmekle servis edilmektedir.

Samsun Çakallı'nın neyi meşhur?

Kavak ilçesinde bulunan ve menemeni ile de meşhur Çakallı Taşhan; Çakallı menemeni, kaz tiridine ve birçok lezzete ev sahipliği yapıyor.

Çakallı menemeni en iyi nerede yenir?

Çakallı menemen nerede yenir diye Samsun'da kime sorarsanız Çakallı mevkisinde ki neredeyse bütün işletmeler diye cevap verir. Samsun'da Çakallı rampası geçmiş zamanlarda hanlar ile meşhurdu ve o zamanlardan beri buradan geçen yolcuların dinlenme ve yemek yeme yeri olmaya devam etmektedir.

Samsun Çakallı hangi ilçede?

Çakallı, Samsun ilinin Kavak ilçesine bağlı bir mahalledir.

Çakallı Menemen farkı nedir?

Çakallı menemeni diğer menemenlerden ayıran en önemli püf noktaları, domateslerin kabuklarının soyulması, domateslerin tamamen suyunu çekene dek pişirilmesi ve pişirirken ezilmesi, yumurtaların sadece sarısının kullanılması ve bolca kaşar peyniri kullanılması .

Çakallı Menemen ne kadar?

Tek kişilik porsiyonu 60 TL olan Çakallı menemeni, tereyağı, biber, domates, kaşar peyniri, yumurta sarısı ve baharatlar kullanılarak yaklaşık 15 dakikada yapılıyor.