Borçları nedeniyle kapatıldı

TAKİP ET

Atakum Belediyesi'nin şirketi olan Atakum İmar İnşaat A.Ş borçları nedeniyle kapatıldı. Yerine Atakum Kültür Sanat A.Ş. açıldı

AK Partili Eski Başkan İshak Taşçı’nın bıraktığı borçlar nedeniyle, Atakum Belediyesi’ne bağlı Atakum İmar İnşaat A.Ş.’yi kapatan CHP’li Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, yerine Atakum Kültür Sanat A.Ş.’yi açtı.

ESKİ BORÇLAR ÖDENECEK Mİ?

Atakum Belediyesi'ne bağlı işletmelerle ilgili gündem maddesi konusunda meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Deveci, "Atakum İmar İnşaat şirketimizin sorunları devam ediyor ve ciddi problemler var. Biz yaz dönemini kurtarabilmek ve bu işletmelerimizi değerlendirebilmek, önceki şirketin piyasaya olan borçlarını yapılandırarak ödeyebilmek için vergi, sigorta borcu olmayan, sermayesinin tamamı yatırılmış bir şirketi belediyemize bağış olarak sizlerin kararıyla kabul ettik. O şirket tescillendi, bir aydır faaliyetini sürdürüyor. Şirkette yaklaşık 200 kişi çalışıyor, tüketeceği her şeyi peşin olarak alabiliyor ve kar ediyor. Bir aylık sonuç bu. Önümüzdeki aylarda daha güzel bir tablo ortaya çıkmasını bekliyorum, orayı dikkatle takip ediyorum. Hukuki sorunları olan bir şirketi çalıştırmamak kamu zararı demekti. Bu sadece Atakum Belediyesi değil, Samsun için de önemli. Samsun esnafına önemli ölçüde borcumuz var. Esnafı görmezden gelmek gibi bir durumumuz yok. Kendi borçlarımız için yakınıyorsak da bizden alacağı olan esnafın da borcu var. Türkiye bir darboğazdan geçiyor hepimize sorumluluk düşüyor. Hepimiz birbirimizi iyi anlayıp yardımcı olmalıyız. Birbirimize güvenip, bu süreci beraber aşalım. Ülkemizin buna ihtiyacı var. Atakum meclisi de buna örnek olsun. Meclisimizin böyle bir sorumluluğu da var" ifadelerini kullandı.

12 İŞLETME KİRALANACAK

Atakum Belediyesi’ne ait büfe, çay ocağı, sosyal tesis, hamam, parke taşı üretim tesisi, kafeteryadan oluşan 12 işletme Atakum İmar İnşaat Şirketi’nin kapatılmasından sonra belediyenin bünyesine geçmişti. Belediye meclisinde gündeme gelen tesislerin 10 yıl süreyle kiraya verilmesi teklifi de oy birliği ile kabul edildi. Tesislerin Atakum Belediyesi’nin bir ay önce kurduğu Atakum Kültür Sanat A.Ş’ye kiralanması bekleniyor.

İşte kiralanacak olan o işletmeler;

Ömer Halisdemir Parkı/Tescil Park Alanı, Belediye Hizmet Binası 2. Kat Çay Ocağı, Yalı Kafe Tesisleri, Osmanlı Hamamları, Hanımlar Kültür Evi, Taflan Parke Taşı Üretim Tesisi, Altınkum Düğün Salonu ve Sosyal Tesisleri, Atakum Düğün Salonları ve Eğlence Merkezi, Çakırlar Korusu içerisinde yer alan kafeterya, Down Kafe, Seyir Tesisi ve Taflan Sosyal Tesisleri.