Berna Laçin'e hop güncelleme, Doğa'da kabul etmedi

TAKİP ET

Elazığ depremi ve Kızılay hakkında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ile vatandaşların tepkisini çeken Berna Laçin, Samsun'da ki oyunu için salon bulamıyor.

Elazığ depremi ve Kızılay hakkında yaptığı paylaşım ile vatandaşların tepkilerini üzerine çeken Berna Laçin’in Samsun’da yapacağı ‘Hayal Satıcısı’ isimli oyunu için Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yer tahsisi yapılması, Samsun’da bazı haber siteleri tarafından haberleştirilmişti.

BÜYÜKŞEHİR İPTAL ETTİ
Yapılan haberlerin üzerine kamuoyu baskısından dolayı Berna Laçin’e, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yer tahsisi yapılmadığı, Aysa Prodüksiyon organizasyon şirketinin belediyeden izin almadan afişleri bastırdığı ve bilet satışlarını gerçekleştirdiği öne sürüldü.

BİLET SATIŞLARI DURDURULDU
Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde yapılacak ‘Hayal Satıcısı’ isimli oyun için bilet satışları durduruldu.

DOĞA KOLEJİ SALON VERMİŞTİ
Elazığ depremi ile ilgili paylaşımlarda bulunan sözde oyuncu Berna Laçin, Twitter'dan, 41 kişinin hayatını kaybettiği deprem üzerinde provakasyona imza atarak prim yapmaya çalıştı. Paylaşımları nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılan Berna Laçin’in Samsun’da yapacağı gösterinin Atakum ilçesinde bulunan Doğa Koleji okulunda yapılacağı öğrenilmişti.

LAÇİN’İ DOĞA KABUL ETMEDİ
Samsunlu vatandaşların yoğun tepkileri altında kalan Samsun Doğa Koleji okullarınında salon vermeyeceği öğrenildi. Berna Laçin sosyal medya hesabından Samsun’da kendisine salon verilmediğini duyurdu.

ERDOĞAN'IN PAYLAŞIMI ÜZERİNDEN ÇAĞRI YAPTI
Berna Laçin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sabahattin Ali’yi, Nazım Hikmet’i hapiste çürüten, şiiri, müziği yasaklayan bir ülkeden ötekileştirilmeyen Türkiye’ye kavuştuk” ifadesinin üzerine “Yeri gelmişken şu açıklama da aklınızın bir kenarında bulunsun, ben hatırlatmış olayım , belki bir yanlış anlama olmuştur , salonlarınızı geri çekmemişsinizdir belki, ne dersiniz?” açıklaması yaparak Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Doğa Okulları’nı etiketledi.

KENDİNİ, SABAHATTİN ALİ İLE DENK TUTTU
Halkı kin, nefret ve bölüştürmeye çalışan twetleri ile tepkileri üzerine çeken Berna Laçin, sosyal medyada ki paylaşımının altına onlarca yorum yağdı. Laçin’in bir takipçisi “Kendini Sabahattin Ali ile eşdeğer buluyor, yazık” diye eleştirdi.