Belediye meclisi, Necattin Demirtaş'a yetki vermedi

TAKİP ET

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın olağanüstü meclis toplantısındaki kredi talebi, belediye meclis üyeleri taraftından red edildi. Meclis üyelerinin verdiği karar sonrası Demirtaş, tepkisini dile getirerek açıklama yaptı.

MASKE VE ELDİVENLİ OTURUM
İlkadım Belediye Meclisi 2 gündemle olağanüstü olarak toplandı. Koronavirüs nedeniyle belediye konferans salonunda gerçekleşen meclis öncesinde meclis üyelerine salon girişinde maske ve eldiven dağıtıldı.

HİZMET BİNASI BÜYÜKŞEHİRE VERİLECEK
Başkan Necattin Demirtaş başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında ilk olarak İlkadım Hizmet binasının büyükşehire belediyesine devri konusunda Başkan Demirtaş'a protokol yapma yetkisi görüşüldü. Meclise ara verilerek yapılan komisyon toplantısında Başkan Demirtaş’a devir noktasında protokol yapma yetkisi oy birliği ile verildi.

6 MİLYON LİRALIK KREDİ
Gündemin ikinci maddesinde belediye hizmetlerinin daha etkin ve verimli şekilde yürütülmesi ve bu hizmetlerin yürütülmesi için gerekli giderleri karşılamak, yürütülen projelerin mali finansmanını sağlamak, hizmete sunmak ve diğer hizmetlerin yürütülmesi amacıyla İller Bankası, özel bankalar veya kamu bankalarından 6 milyon TL krediye ihtiyaç duyulduğu ve kredi kullanmak için Başkan Demirtaş’a yetkili kılınması maddesi yer aldı. 

BAŞKAN DEMİRTAŞ’TAN 4 MİLYONLUK KAR İDDİASI
Bu sırada söz alan Başkan Demirtaş, söz konusu kredinin temizlik işlerini alan firmaya ödeneceğini belirterek, firmaya ücretin ödenmesi ve yeni yapılacak düzenleme ile 4 milyon lira kar edeceklerini ifade etti.

KOMİSYON REDDETTİ
Meclise verilen arada komisyonda görüşülen madda komisyon tarafından oy çokluğu ile reddedildi.

MECLİSTEN ONAY YOK
Meclisin verilen aranın ardından görüşülen komisyon kararı oy çokluğu ile kabul edildi. Böylelikle talep edilen kredi reddedilmiş oldu.

BAŞKAN DEMİRTAŞ ÇOK BOZULDU, TEPKİSİNİ DİLE GETİRDİ
Karara oldukça bozulduğu gözlenen Başkan Demirtaş, “Teşekkür ederiz hayırlı olsun. Derdimizi anlattık, kabul edilmemiştir. Bu kadar açıklamadan sonra yapacak bir şey yok. Bu belediye kimsenin babasının tapulu malı değil, benim de değil. Bu halkın malı. Dolayısıyla hep birlikte olaylara bakıp, değerlendirme yapmamız lazım. Biz de elimizden gelen gayreti gösterdik. Bundan sonrası halkın bileceği iş, bizim yapacağımız bir şey yok.” dedi.  

Kaynak: Samsunvehaber.com