BAT açıklama yaptı, 'performansı kötü olan işçileri çıkardık'

TAKİP ET

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde faaliyet gösteren BAT sigara fabrikasında işçileri, haksız yere işten çıkarıldıkları gerekçesiyle eylem başlattı. Eylem haberlerinin gündeme gelmesiyle BAT yetkilileri tarafından açıklama yapıldı.

Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde TEKEL’e bağlı Ballıca Sigara Fabrikası’nın özelleştirilmesi ile British American Tobacco (BAT)’a devredilen sigara fabrikasından, 11 yıl sonra işten çıkartma haberi geldi.

“GEREKÇE GÖSTERMEDEN ÇIKARDILAR”

2011 yılının nisan ayında ekonomik sebepleri gerekçe göstererek 120 işçinin iş akdine son veren firmanın, bu sabah 5 ve akşam vardiyasında ise 1 işçisini daha işten çıkarttığı öğrenildi. Hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkartıldıklarını iddia eden tütün işçileri, yasal süreç başlattıklarını ve fabrika önünde çadır eylemi de yapacaklarını söyledi.

“PERFORMANSI İYİ OLMAYAN 9 İŞÇİ ÇIKARDIK”

BAT tarafından yapılan açıklamada, performansı iyi olmayan 9 personelin iş akdinin fesh edildiği, bunun haricinde toplu işten çıkarmanın söz konusu olmadığı belirtildi.

BAT açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

BAT, 20 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren ve sektörün en güçlü üç şirketinden biridir. Türkiye istihdamına ve ekonomisine önemli katkıları bulunan BAT Türkiye, Samsun’daki fabrikasında doğrudan ve dolaylı olarak toplam 1.100 kişiye istihdam sağlamaktadır. BAT Türkiye olarak Samsun fabrikasında 18 Ağustos 2022, Perşembe günü performansa dayalı değerlendirme sonucu 9 çalışanımızın iş akdi, yasal gereklilikler yerine getirilerek sona erdirilmiştir. Fabrikamızda toplu ve planlı bir işten çıkarma söz konusu değildir.