Başkanın maaşı 2 katına çıktı, yönetime paralar aktarıldı

TAKİP ET

Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer'in maaşının iki katına çıktığı ve yönetim kurulu üyelerine paralar aktarıldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Geçen dönem Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı olarak görev yapan ve görevi İlyas Biçer’e devreden İlhan Öksüz, sosyal medya hesabından zehir zemberek açıklama yaptı.

MAAŞI İKİ KATINA ÇIKTI

Başkanlığı döneminde 5 Bin 700 lira maaş aldığını belirten Eski Başkan İlhan Öksüz, Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer’in maaşının iki katına çıkarıldığını öne sürdü.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE PARA AKTARILDI

Eski Başkan İlhan Öksüz iddialarını sürdürerek, Sağlık Sen Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Üyelerine de paralar aktarıldığını belirtti.

YALAN VE İFTİRA İLE SEÇİM KAZANDILAR

Yalan ve iftiralar ile başkanlık seçiminde yıpratıldığını belirten İlhan Öksüz; "Gecemi gündüzüme kattım ama yalan ve ahlaksızca iftiralar atmaya devam ettiler" dedi.

İŞTE ÖKSÜZ’ÜN O PAYLAŞIMI

İlhan Öksüz’ü Samsun Sağlık Sen Başkanlığı’ndan indirmek için elinizden gelen bütün ahlaksızca yalan iftira argümanlarını kullanıp aklınızca beni yıpratmaya kalktınız. Bunlardan en başta kullandığınız yalan ve iftiralardan birisi benim aldığım maaşı yüksekten bol keseden sallıyordunuz. Kaldı ki ben o sendikayı büyütmek için yönetim kurulu arkadaşlarımla geçemi gündüzüme katmış bütün çalışanlara ulaşıp sorunlarını çözmeye çalışırken siz alttan alttan yalan ve ahlaksızca iftiralar yayıyordunuz. Şimdi buradan açıklıyorum ben Başkanlığı bıraktığım da aldığım maaş 5.700 TL idi.


Ve şimdi de buradan soruyorum şu an sendika başkanı olan zatı muhteremin maaşı kaç liradır. Yüzde yüze varan artışın sebebi nedir?
Benim yönetim kurulu arkadaşlarım huzur hakkı adı altında sendikadan verilen ücretleri sendikaya bağışlayıp Sendikamızın bir binası olsun, aracı olsun diye üyelerimize rahat rahat ulaşalım diye her biri dava adamlığı gösterirken, siz elinize fırsat geçince huzur hakki parası diye her bir yönetim kurulu üyesine kaç lira para verilmesine onay verdiniz. Bizler Samsun Sağlık Sen üyesi olarak bu artışları merak ediyoruz.


Tüzük tadilatı diye bir tadilata gittiniz ve alınan kararların hepsini onayladınız el kaldırdınız.


O toplantıda hiç mi vicdaniniz sızlayıp bu paralar bize çok sağlık çalışanları döner sermaye bile alamazken biz bu parayı kabul edemeyiz diye bir duruş göstermediniz. Gerçi sizin bütün derdiniz koltuktu onu bizler biliyorduk da şimdi açık açık bu kadarını da millet sıfır döner sermayeye mahkum edilmişken o sahada gece gündüz çalışan vefakar sağlık çalışanlarımız için keşke kalkıp biz bu paraları istemiyoruz diyebilseydiniz.