Başkan Biçer: Hizmet sendikacılığının adresi her zaman Sağlık-Sen olmuştur

TAKİP ET

Samsun Sağlık-Sen Şube Başkanı İlyas Biçer ve yönetim kurulu üyeleri basın mensupları biraraya gelerek gündeme dair konular üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer ve yönetim kurulu üyeleri ile biraraya geldi.

6 BİN KİŞİLİK BÜYÜK AİLE
Basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtlayan ve değerlendirmelerde bulunan Başkan Biçer konuşmasında şu sözlere yer verdi: "Sağlık-Sen'in temsil ettiği kitleye karşı kurumların daha verimli hizmet vermeleri adına sahada yapmış olduğu başarılı çalışmalar kurum idarecileri olan istişareleri ile göreve geldikleri günden bu yana 4 bin 170 olan üye sayısından yaklaşık 6 bin üye sayısına ulaşmasındaki en büyük başarı sahaya olan sorumluluk bilincidir. Hizmet sendikacığının adresi her zaman Sağlık-Sen olmuştur. 

HIZLI VE KALİTELİ HİZMET
Sağlık-Sen'in kurumlarla olan barışık çalışması neticesinde halkımızın daha hızlı, daha kaliteli, daha verimli hizmet almalarının önüde açılmış olmaktadır.
Kesinlikle sahadaki sağlık çalışanları ile kurumlarımızın verimli hizmet verebilmeleri sağlık çalışanlarının ekonomik sosyal ve her türlü sıkıntılarını, problemlerini yakinen takip etmeleri ve sağlık sen yönetimine kolay ulaşabilmeleri ve delege sürecindeki başarının doğal sonucu olduğunu görmekteyiz. 

ŞEFFAF VE DEMOKRATİK DELEGE SEÇİMİ
Sağlık-Sen bu mihvalde önümüzdeki süreçte de sağlık çalışanlarının gür sesi her zaman her durumda yanında olma gayreti içinde olacaktır. Sahadaki aktardığımız sıkıntıları ve problemleri çözüm adına yapmış oldukları çalışmalardan ötürü teşekkür ederiz.
Verimli ve başarılı geçen delege seçimi sahadaki sıkıntıları problemleri muhattaplarına taşınması ve çözüm yollarının hızlanması sahadaki sağlık çalışanlarının memnuniyetini ciddi oranda arttırmış alnı zamanda da Sağlık - Sen'e karşı tevüccüh oluşmuştur. 
Önümüzdeki süreci en iyi temsil etmek daha da verimli çalışmalar yapmak için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. 
Demokratik ve Şeffaf bir şekilde yüzde 87 katılım oranı ile gerçekleştirdiğimiz delege seçimlerimizin ardından en kısa sürede kongremizi gerçekleştirerek yolumuza aynı mihvalde devam edeceğiz.

İSTİHDAM VE DÖNER SERMAYE
Günümüzde sağlıkta istihdam eksikliğinin önemli boyuta ulaştığını kurumlarda her alanda ciddi personel istihdamının eksikliğinin hizmeti zaman zaman ciddi boyutta aksattığını görmekteyiz. Yetkililerden hastanelerimizdeki yeni açılan birimler olmasına rağmın aynı oranda personel istihdamının yapılmadığını çözümün kendi içinde arandığını ve bununda aksamalara yol açtığını bariz şekilde görmekteyiz. Yetkililerden istihdam sorunu için adım atmalarını bekliyoruz. 
Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını alabilmeleri için mutlaka seyanen zam yapılmalı aynı zamanda adaletli bir döner sermaye yönetmeliği çıkarılmalıdır.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ÜCRETSİZ ULAŞIM TALEBİ
Toplu taşımandan ücretsiz yararlanma hakkı sağlık çalışanlarına vefa borcudur. Büyükşehir Belediyesi'nden talep ettiğimiz sağlık çalışanlarımızın ücretsiz ulaşım imkanı devam etmesi yönündeki Büyükşehir Belediye Başkanımızdan bu konuda desteklerini bekliyoruz. Başkanımız sayın Mustafa Demir'e de sağlık çalışanlarına bugüne kadar gösterdiği destek için ayrıca teşekkür ediyor, bu talebimiz içinde desteklerini bekliyoruz" diyerek sözlerine son verdi.