Baruthane Ortaokulunda koronavirüs vaka sayısı 6'ya yükseldi

TAKİP ET

Samsun'un İlkadım ilçesinde Bartuthane Ortaokulu'nda koronavirüs vaka sayısı 6'ya yükseldi. Basın ve sosyal medyada, Baruthane Ortaokulu hakkında çıkan bazı bilgiler üzerine okul yönetimi açıklama yaptı.

Okullarda sistematik şekilde yüz yüze eğitime geçilmesinin ardından, koronavirüs vaka sayısında artış yaşanıyor.

Okullarda pandemi kurallarına uymayan bazı öğretmen ve öğrenciler, koronavirüs risk oranını daha da artırıyor.

VAKA SAYISI 6’YA YÜKSELDİ
Samsun’un İlkadım ilçesi Baruthane Ortaokulu’da 2 öğrenci ve 1 öğretmenin korona virüs testi pozitif çıktığı öğrenilmişti. Gerçek Taraf haber sitesinin edindiği bilgilere göre, toplamda 3 öğrenci ve 3 öğretmenin koronavirüs testinin pozitif çıktığı ortaya çıktı.

OKUL YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA
Basın ve sosyal medyada, Baruthane Ortaokulu hakkında çıkan bazı bilgiler üzerine okul yönetimi, velilere bilgilendirme yaptı.

Okul yönetimi tarafından yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi;

Saygıdeğer velilerimiz, Son günlerde Kamuoyunda oluşan abartı paylaşımlarla ilgili Sizlere bilgi verme ihtiyacı duyuyoruz. Bildiğiniz üzere 31 Ağustos tarihinden itibaren 8. Sinif 237 öğrencimiz Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına; bir sırada bir öğrenci oturacak şekilde 15 kişilik seyreltilmiş sınıf ortamında eğitim öğretim sorunsuz bir şekilde devam etti. 11-12 -13 ekim tarihlerinde; 3 öğrencimiz ve 3 öğretmenimizin Test sonucu pozitif çıkması dolayısıyla Siz saygıdeğer veli, öğrenci, öğretmen ve yakınlarıni riske atmamak, gerekli güvenlik, sağlık ve hijyen koşullarını yeniden gözden geçirmek için 23 Eylül tarihine kadar 8. Sınıflarda yüzyuze eğitim yerine uzaktan eğitime geçildi. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin durumlarının oldukça iyi olduğunu sizlerle paylaşabiliriz. Biz yöneticiler olarak okulumuzda görevimizin başında olduğunu Okulun iş ve işleyişini takip ettiğimizi uzaktan eğitimin tüm siniflarda planlandığı gibi devam ettiğini sizlerle paylaşır, hepinize sağlık sıhhat ve afiyetler dileriz.