Bakanlıktan Atakum'a müdahale

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin yeğeni Merve Selin Cengiz'i özel kalem müdürü yapmasına onay vermeyince, başkan Deveci, 31 Mart seçimleri öncesinde kendisine seçim çalışmaları sırasında danışmanlık yapan Harita Mühendisi Onur Çolakoğlu'nu Özel Kalem Müdür Vekili olarak görevlendirdi.

İçişleri Bakanlığı, Atakum Belediye Başkanı Deveci'nin yeğenini özel kalem müdürü yapmasına onay vermeyince başkan Deveci yeni bir görevlendirme yaptı.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve başlayan CHP’li Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin Nisan ayında Özel Kalem Müdürü olarak göreve getirdiği eşi Gülay Deveci’nin yeğeni Merve Selin Cengiz’in atamasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onaylamadı.

BAŞKAN DEVECİ YENİ GÖREVLENDİRME YAPTI
Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, bunun üzerine 31 Mart seçimleri öncesinde kendisine seçim çalışmaları sırasında danışmanlık yapan Harita Mühendisi Onur Çolakoğlu’nu Özel Kalem Müdür Vekili olarak görevlendirdi.

ATAMA OLDUKÇA TARTIŞILMIŞTI
Yerel seçimler sonrası eşinin yeğeni Merve Selin Cengiz’i Özel Kalem Müdürü yapan Cemil Deveci’nin yaptığı bu akraba ataması tepkilere yol açmıştı. Merve Selin Cengiz’in Nisan ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilen atama yazısı 7 aydır onaylanmayınca, Cemil Deveci Harita Mühendisi Onur Çolakoğlu’nun Özel Kalem Müdür Vekili olarak görevlendirdi. Görevlendirme belediyenin internet sitesinde de güncellendi.

YEĞEN HÂLÂ BELEDİYEDE ÇALIŞIYOR
Meclis toplantısında AKP'li üyelerin sorularını cevaplayan Başkan Deveci, bir şirket kurmaları gerektiğini ve bu şirketi yeğenine kurdurduğunu itiraf etti. “Daha önce YEDAŞ'ta çalışıyordu. İşten çıkartıldı. YEDAŞ'ı arayarak, işten çıkarmamalarını rica ettim” diyen Başkan Deveci, “Beni dinlemediler. Sonra bu şirketi onu üzerine kurdurttum. Şirketin sermayesini ben verdim. Yeğenim şu anda belediyede asgari ücretle çalışıyor" dedi.

YANLIŞ YAPTIĞINI KABUL ETTİ
İptal edilen ihale ile ilgili de açıklama yapan Başkan Deveci, “Kabul ediyorum yanlış yaptık” dedi.
Başkan Deveci’nin konu ile ilgili açıklamaları şu şekilde:“Ne kadar ipini koparan varsa gelecek ihaleye girecek, biz de vereceğiz. Yok öyle bir şey. İhale süreci de yanlıştı. Olayları kavrayamadığım için oldu. Ben hatamı sonradan fark ettim. Bundan sonra dersime iyi çalışacağım.”