Bakanlık ve Valilik yasakladı, KADEF'in Halısaha Turnuvasına Kaymakamlık izin verdi

TAKİP ET

İç işleri Bakanlığı ve Samsun Valiliği, toplu organizasyonların yasaklandığını bildirmesine rağmen, korona virüs salgının hızlı artış göstermesine aldırmadan, 500 kişilik halısaha turnuvası düzenleyen KADEF'e izin, İlkadım Kaymaamlığı tarafından verildiği iddia edildi.

Koronavirüs salgının son günlerde tekrar artış göstermesiyle birlikte Samsun dahil 81 ilde yasaklar ve kısıtlamalar getirildi.

TOPLU ORGANİZASYONLAR YASAKLANDI
Düğün ve asker uğurlaması gibi toplu organizasyonların yasaklanmasının ardından, alınan kararlara uymayanlarada ceza kesilmeye başladı.

500 KİŞİLİK TURNUVA
Samsun’da KADEF tarafından düzenlenen, 500 kişinin katılım sağladığı Halısaha Turnuvası organizasyonu, koronavirüs yasaklarına rağmen başlaması tepkilere neden oldu.

BELEDİYE BAŞKANLARIDA KATILDI
KADEF Futbol Turnuvası organizasyonu açılışına İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu’da katıldı.

8 GÜN ÖNCE YASAK TEBLİĞ EDİLMİŞTİ
Samsun Valiliği’nden 28 Haziran’da yapılan açıklamada toplu organizasyonların Samsun’da yasaklandığı tebliğ edilmesine rağmen, KADEF Gençlik Kolları Başkanı Adem Sekmenoğlu, organizasyon için izni, İlkadım Kaymakamlığı’ndan aldığını iddia etti.

VİDEO ÇEKEREK İZİN ALDIM DEDİ
500 kişinin katılım sağlayacağı halısaha turnuvasının iznini İlkadım Kaymakamlığından aldığını iddia eden KADEF Gençlik Kolları Başkanı Adem Sekmenoğlu, telefondan izin aldıklarına ait belgeyi gösterdi.

İŞTE 28 HAZİRAN TARİHİNDE TEBLİĞ EDİLEN YASAKLAR

Samsun Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar şöyle:

''İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun, İlimizde halkımızın toplu olarak bulunabileceği değerlendirilen düğün, nişan ve sünnet eğlenceleri, taziyeler, mevlitler ve olası diğer faaliyetlerde alınacak ek tedbirlere ilişkin 28/08/2020 tarihli ve 109 sayılı kararıyla yasaklanmıştır.

01 Haziran 2020 tarihinden itibaren Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu’nun önerileri ve İçişleri Bakanlığının genelgeleri doğrultusunda bir çok faaliyet alanı / iş kolunda alınan yasaklamalar ve kısıtlamalar tedrici olarak kaldırılma yoluna gidilmiştir. Bu amaçla ilimizde vatandaşların toplu olarak bulunabileceği değerlendirilen organizasyonların da Kurulumuzca belirlenen kurallar doğrultusunda tekrar yapılabilmesine karar verilmiştir.

Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanun’un ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına,

Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.

KADEF'İN HALISAHA TURNUVASI HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!