Atık pil ve atık yağ kutusu Aypikut'un son hali

TAKİP ET

Atık pil ve atık yağların geri dönüşümü için Türkiye'de ilk ve örnek gösterilen aypikut geri dönüşüm kutusuna, vatandaşlar pil ve yağ yerine çöp atıyor.

Samsun İlkadım Belediyesi tarafından hayata geçirilen aypikut geri dönüşüm kutusu çöplerden geçilmiyor.

Samsun’un İlkadım ilçesisinde 2018 yılı Eylül ayında hizmete sunulan ve Türkiye’de örnek proje olarak gösterilen, Atık pil ve atık yağların geri dönüşümü için hazırlanmış Aypikut kutusuna vatandaşlar çöp atmaya başladı.

İlakdım Belediyesi Çevre Mühendisi Köksal Sarıcaoğlı, Aypikut kutuları kontrol ederken gördüğü manzara hakkında üzüldüğünü belirtti.

Mühendis Sarıcağlu, Aypikut’un içini açtığında gördüğü manzarayı sosyal medya hesabında paylaştı. Sarıcaoğlu; “İlkadım ilçesi içinde uygulamaya koyduğumuz Aypikut projemiz ile bitkisel atık yağları ve atık pilleri toplamaktayız. Öncelikle hemşerilerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Fakat üzerinde gerekli uyarılar olmasına rağmen atık yağ dökülecek yere çöp atılması, pil tarafına çöp atılması, ekipmanın kırılması, hortumunun çalınması, pil toplama kutusunun çalınması gibi problemlerle karşı karşıya kalıyoruz. Bu sistemin doğru ve temiz çalışabilmesi için ekipmana sahip çıkmalıyız” dedi.