Atakum'da bir şeyler dönüyor

TAKİP ET

Atakum İlçesinde, Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin belediyede olmadığı bir gün alınan encümen kararı ile köy yerleşik alanında olmayan bir kadastro parseli, köy yerleşik alanı içerisindeymiş gibi gösterilerek, 5 parça halinde ifraz edilerek (bölünerek) tapuda tescil işlemleri sağlanıp, haksız bir rant sağlandığı iddia edildi.

RANT iDDİASI
Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin belediyede olmadığı gün yapılan meclis toplantısında, önümüzdeki aylarda yapılması planlanan imar planı çalışmalarında 'Yeni Çevre Yolu'na cephe 5 adet kadastro parseli oluşturularak, yapılacak imar planında yola cephe 5 adet imar parseli hakkı doğurarak haksız ranta sebebiyet verdiği öne sürüldü.

GÖRÜŞ ALINMADAN YAPILMIŞ
Belediye Başkanı ve Tarım İl Müdürlüğü görüşü alınmadan, teknik personele danışılmadan mecliste alınan karar ile rant elde edildiği ve karar alınmasını sağlayan kişilerin suç işlediği belirtildi.

ARSA SAHİPLERİ İLE BAĞLANTISI VAR MI?
Öte yandan, parsel üzerinde hile ile haksız kazança yol açan kişiler ile parsel sahipleri arasında bir ilişkinin olup olmadığı konusu da merak konusu oldu.