Atakum'da Toplanmayan Çöpler Koku Yapıyor

TAKİP ET

Samsun'un Atakum İlçesi Türkiş mevki Medikalpark Hastanesi karşısında bulunan çöp yığınları, esnafı ve mahalle sakinlerinin tepkisine yol açtı. Çöpler iki gündür toplanmıyor.

Samsun'un Atakum İlçesi'nde belediyenin çöp hizmetinin iki gündür çalışmaması çöp birikintilerinin oluşmasına neden oldu. Çöpler kutulardan taşarken, halen üstüne üstüne çöplerin yığın edilmesi ve görüntüsü pes dedirtti. Caddeden geçen vatandaşlar ve esnaflar, "Rezalet" diye yorumladı. 

Mahalle sakinleri hem bu görüntülerden hem de kokudan rahatsız olduklarını belirterek, Atakum Belediyesi'nin çöp hizmetleri birimine tepkilerini dile getirdi.

ÇÖPLER İKİ GÜNDE BİR TOPLANIYOR

Belediyenin iki günde bir çöp toplaması, çöplerin geç toplanmasından kaynaklı kötü kokunun mahallede çirkin görüntüler oluşturduğunu ifade eden esnaflar, göreve yeni seçilen CHP'li Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'yi göreve davet etti.

ÇÖPLER ZAMANINDA TOPLANSIN

Çöp konteynırlarının zamanında toplanmamasın hem çevre kirliliğine hem de sağlık açısından zararlı olduğunu söyleyen esnaflar, "Belediyenin asıl görevlerinden biri çöp toplamak. Atakum’un en işlek caddesinde neden iki günde bir çöp toplanıyor? Alışık olmadığımız bir durum, ihmarkarlık var. Eskisi gibi hergün alınsın" diye söylediler.

Kaynak: Samsun nokta haber