Atakum Belediyesi tarım alanına çöp döktüğü için 88 bin lira para cezası yedi

TAKİP ET

Atakum'da kırsal kalkınmanın yolunun tarımdan geçtiğini sürekli dillendiren, Atakum'u tarım kenti yapacağını belirten CHP'li Atakum Belediyesi Başkanı Cemil Deveci, ilçedeki çöp atıklarını belediyenin çöp kamyonları ile tarım alanına dökmesinden dolayı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından belediyeye 88 bin lira para cezası kesildi.

Atakum Belediyesi tarafından Çatalçam Köçekli Mevkiinde, tarım arazilerinin ortasında bulunan alana molozlarla birlikte çöp ve tıbbi atık döküldü. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, gerekli incelemelerin ardından Atakum Belediyesine 88 bin liralık ceza kesti.

BAŞKAN YARDIMCISI MÜDÜRLÜĞE GİTTİ
Kesilen cezanın Atakum Belediyesine, Kayıtlı Elektronik Posta sistemi (KEP) üzerinden üst yazıyla bildirildiği, 27 Mayıs 2020 Çarşamba günü ise evrakın elden teslim edildiği öğrenildi. Kesilen cezanın tebliğinin ardından Atakum Belediyesi Başkan Yardımcısı sıfatıyla bir şahsın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gittiği, görüşmeden netice almadan döndüğü iddia edildi.

88 BİN LİRALIK CEZAYI KİM ÖDEYECEK?
Kesilen ceza direkt kamu zararı olduğu için Atakum Belediyesi kasasından ödenmeyecek. Bu nedenle Temizlik İşleri Müdürü sorumluluğu kabul ederse 88 bin liralık cezanın muhatabı olacak. Eğer Temizlik İşleri Müdürü sorumluluk kabul etmezse, Atakum Belediye Başkanlığı tarafından soruşturma açılarak alana çöp, moloz ve tıbbi atık döken kamyonların şoförlerine rücu edilecek. Öte yandan alana dökülmemesi gereken atıkları Başkan Deveci’nin talimatıyla döküldüğü kanıtlanırsa, cezayı Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci kendi cebinden ödeyebilecek.

TEKRARLANIRSA 3 KATI YAZILACAK
Cezanın muhatabı bulunduktan sonra cezayı hemen ödemesi şartıyla 88 bin liralık bedel üzerinden %25 indirim yapılabilecek. Başvuru ile bedel taksitle de ödenebilecek. Atakum Belediyesinin usulsüzlüğü tekrarlaması halinde cezanın 3 katının yazılacak. Ardından bir daha tekrarlaması halinde ise sorumluların hapis cezasına çarptırılacağı öğrenildi. 


Kaynak: SamsunHaberim