Atakum Belediyesi tarafından konulan EDS'ler ceza kesmeye başladı

TAKİP ET

Samsun'un Atakum Belediyesi tarafından ilçeye yerleştirilen Elektronik Denetleme Sistemleri devreye girdi.

CHPLİLERİN ELİYLE KURULDU
Türkiye'de kurulduğu bütün illerde ve ilçelerde büyük tepkiyle karşılanan trafik sistemi EDS, Atakum Belediyesi tarafından belli bir ücret karşılığında anlaşılan şirket aracılığı ile Atakum İlçesine kuruluyor. Kurulduğu bütün yerleşim yerlerinde CHP'lilerin büyük tepki gösterdiği trafik tuzak sistemi, bu kez CHP'li belediye eliyle kuruldu.

BELEDİYEYE EK GELİR
Atakum Belediyesi’ne ek gelir olması nedeniyle Başkan Cemil Deveci tarafından meclise sunulan ve CHP’li meclis üyeleri tarafından onaylanan EDS cihazlarına, AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri itiraz etmişti.

HEPİMİZE KÜFÜR EDECEKLER
Atakum Belediye Meclisi Aralık Ayı 2. Oturumunda oylama sunulan ve AK Parti ile MHP'li Meclis Üyelerinin karşı çıkarak ret oyu verdiği sistemle ilgili konuşan Osman Kulaberoğlu, "Bu EDS denilen sistem, ülkemizde bir çok şehirde ve ilçede kurulmuştur. Kurulduğu tüm yerlerde, vatandaşlarımız için büyük sorun haline gelmiştir. Bu sistem, geçtiğimiz dönemde de belediyemize teklif edilmiş ancak direkt ret edilerek, meclise dahi getirilmemiştir. Belli bir ücret karşılığında bugün Atakum Belediyesine teklif edilen bu sistem, ne yazık ki kabul edilmiştir. Bu tür sistemlerin, bir kamuoyu araştırması yapılarak gerçekleştirilmeli. EDS Sistemi, vatandaşımıza yük getirmekten başka bir şey değildir. EDS Sistemini Atakum'a getirilmesi sebebiyle Atakum halkı bize açıkça küfür edecektir. Bunun farkına bir an önce varılmalı" dedi.

EDS’LER GÖREVE BAŞLADI
Tartışmalara neden olan EDS cihazları bugün sabah saatleri itibariyle görev yapmaya başladı.