Ahmet Davutoğlu'nun partisine Samsun'dan AK Partili bir isim gitti

TAKİP ET

AK Parti'den istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni partisi için kuruluş başvurusunu yaptı. Davutoğlu'nun Gelecek Partisi için 154 kurucular kurulu üyesinin ismi listede yer aldı. Samsun'dan ise sadece Mustafa Yeşilyurt kurucular kurulu üyesi oldu.

Ahmet Davutoğlu partisinin ismi Gelecek Partisi
Ahmet Davutoğlu ve kurmayları, “Gelecek Partisi” ismini verdikleri yeni partilerinin logosunda ise yeşil renkli çınar yaprağı bulunacak.

Parti logosu Çınar yaprağı
Partinin Kurucular Kurulu'nda yer alan üst düzey bir yetkiliye göre, parti logosunun anlamı, partinin ulaşmayı hedeflediği kitleye verilen bir mesaj. Lyon merkezli yayın kuruluşunun Türkiye masasına gizlilik kaydıyla konuşan yetkili, “Çınar yaprağı, kadimliği, kadim kültüre ve köklere bağlılığı, ilkelerinde sağlam durmayı, geleneği tasvir ediyor” dedi.

Kurucular kurulu üyesi 154 kişi
Üstün, listenin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Kurucuların tek tek siyasi parti üyeliği sorgulanıyor. Bir başka husus, kurucu üyelerin kuruculuklarına engel herhangi bir sabıka kaydı olmaması lazım. Bunu da İçişleri Bakanlığının Hukuk Müşavirliği inceliyor. Biraz kurucu sayımız fazla ama artık eli kulağında aldığımız bilgilere göre. Alındı belgesiyle birlikte hukuki süreç tamamlanmış olacak. Yarın saat 10.00'da Bilkent Otel'de partimizin adı, kurucular kurulu, amblemi ve programının tanıtımı olacak. Partinin kurucular kurulu üyesi ise 154 kişiden oluştu.

Kurucular Kurulu isim listesi için tıklayın

Samsun’dan bir kurucu üye
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den Atakum Belediyesi Belediye Başkanı Aday Adayı başvurusunu yapan ama partiden aday gösterilemeyen Mustafa Yeşilyurt, birkaç kez AK Parti saflarında yer almak için girişimlerde bulunmuş ama bir mesafe kaydedememişti.

AK Parti’den umduğunu bulamayan Mustafa Yeşilyurt, Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi’nin Samsun kurucular kurulu üyesi oldu.

Mustafa Yeşilyurt kimdir?
1979 yılında Samsun ili Atakum ilçesi Kurukökçe mahallesinde doğdu. Lise eğitimini Samsun İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Lisans eğitimini Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde Yüksek Lisans Eğitimine devam etti. 24. Dönem AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı oldu. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti Atakum Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Bir dönem AK Parti Atakum Belediye Meclis Üyeliği yaptı. Ayrıca aile şirketinde yönetim kurulu üyesi olarak ticaret hayatına devam etmektedir. Evlidir. İngilizce, Arapça bilmektedir.