Adnan Öz, 'Türk Ruleti kitabımızın 2.baskısı çıkıyor'

TAKİP ET

Samsun İnternet Gazetecileri Platformu (İGP) üyeleri, Okan Çakır, Ramazan Çağlar, Recep Yazgan ve Tolga Birgücü, yazdığı kitaplarla adından söz ettiren Adnan Öz'ü ziyaret etti.  Anı - Anlatı - Günlük - Seyahatname, Deneme, Edebiyat kategorilerinde eserler kaleme alan Adnan Öz, son olarak 7. Kitabı Türk Ruleti isimli Aşk, polisiye ve macera dolu kitabı ile çok konuşuldu. Kısa bir zamanda tükenen Türk Ruleti kitabının 2 baskısına hazırlandığını belirten Adnan Öz, 'Türk Ruleti kitabımız 8 aylık bir zaman içinde tükendi. Türk Ruleti 2. baskısına hazırlanıyor." dedi.

TÜRK RULETİNİN 2. BASKISI YAPILIYOR
Gerçekler Acıtır” ve “Yüreğe Gömülen Veda” romanlarının yazarı Adnan Öz, soluksuz okunan Türk Ruleti romanının filme uygun olduğu ancak senaryo ve detaylandırılma çalışması için çok yüksek bütçe gerektiğini belirtti. Bu konuyla ilgili tekliflere açık olduğunu belirten Adnan Öz, "Orta kalite bir film yapmak için 5 milyon gibi bir bütçe gerektiğini belirttiler. isminden dolayı Kültür bakanlığınca desteklenebileceğini ifade ettiler ancak bu konuyla ilgili ciddi bir çalışma içerisine girmedik. Şu anda Türk Ruleti kitabımız çok konuşuluyor ve çok satıyor. Allah izin verirse 2.baskımız kısa zaman içerisinde piyasada olacak."dedi.

TÜYAP BU FUARDAN ZARAR ETTİ
Karadeniz 7. Kitap Fuarı ile ilgili değerlendirmelerde bulunar Adnan Öz şunları söyledi, Yayınevleri fuara ilgi göstermedi. Stant ücretlerinin yüksek oluşu, konaklama ücretlerinin artması, ulaşım maliyetlerinin yükselmesi ve işçi ücretlerindeki artışlar etkili oldu. Tahminen TÜYAP bu fuardan zarar etti. Kitap fuarı kültürü yaşatılmalıdır. Bu konuda devletin ilgili kurumları destek vermelidir. Fuarlar, belli yayınevleri ve belli yazarların dışında kalanlar için olmazsa olmazdır. Yayınevi yayımladığı kitapları ve yazarlarını fuarlar sayesinde okuyucularıyla buluşturabilmektedir.

TÜYAP ve YEREL MEDYA
TÜYAP’ın reklam politikasını genel merkez belirlemiş. TÜYAP Genel Merkezi bir reklam ajansı ile anlaşmış. Bu ajans ulusallarda reklama girmiş yerel medyayı gözardı etmiştir. Yerel medya ise ilan alamadığı için fuar ile ilgili fazla haber vermemiş. Ancak bunu tek başına medyaya bağlayamayız tabi, siyasiler ve belediyeler bu fuara yeteri kadar ilgi göstermemiştir." dedi.

Adnan Öz'ün Kitapları:
Dayı Cemil
Güzel Adam
 Dikine
 Gerçekler Acıtır
 Anneye Ağıt
 Yüreğe Gömülen Veda ve Bir Kuşun Feryadı,
Türk Ruleti


Adnan Öz Kimdir
Adnan ÖZ, 1966 yılında Samsun’un Çarşamba ilçesine bağlı Eğercili Köyünde doğdu. İş hayatına diş teknisyenliği mesleğiyle başladı. Şuan Samsun Özel Oluşum Çok Amaçlı Diş Laboratuvarı Anonim Şirketi Ortağı ve Genel Müdürüdür.

Siyasi hayatına Fazilet Partisi’nde başlayan ÖZ, Fazilet Partisi Samsun Gazi Belde Başkanlığı yaptı. Fazilet Partisi’nin kapatılmasından sonra Saadet Partisi’ne geçti. 2002 Seçimlerinde Saadet Partisi Milletvekili Adayı,  2004 Yerel Seçimlerinde de Atakum Belediye Başkan Adayı oldu. 2005 yılında MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 2007 yılında kurucu başkanlığında ASKON (Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği) Samsun Şubesi kuruldu. Başkanlık görevini 2010 yılına kadar sürdüren ÖZ,  siyasete Numan Kurtulmuş’un kurduğu Has Parti’de devam etti. 2011-2012 yılları arasında Samsun HAS Parti İl Başkanlığı yaptı. HAS Parti’nin aldığı karar çerçevesinde 2012 yılında AK Parti’ye geçti. 2012-2014 yılları arasında SAGEM Başkanlığı (Samsun Gelişim Merkezi) yaptı. 2014 yılında AK Parti Atakum Belediyesi Meclis Üyesi olarak seçilmiş ve 2019 Yerel Seçimlerine kadar görevine devam etmiştir. Bu dönemde ayrıca Atakum Belediyespor’un Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur. 

2019 yılında Atakum Belediye Meclisi Üyeliğinin bitmesine müteakip aktif siyasete ara verdi. 2018 yılında Diş Teknisyenleri Derneği Samsun Şube Başkanı seçilmiş ve bu görevini sürdürmektedir. Ayrıca ASRİAD Denetim Kurulu Başkanı ve Samsunspor Kongre Üyesidir.  Şuan Akasyam.com ve Hedef Halk gazetelerinde köşe yazarlığı yapmaktadır.

Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Adnan ÖZ, evli ve iki çocuk babasıdır.