Açılması beklenen Çarşamba Şeker Fabrikası sökülüyor

TAKİP ET

Çarşamba Şeker Fabrikası yalan oldu. 2020 yılında 5 Milyon Dolar haracanarak yenilenen Çarşamba Şeker Fabrikası, bugün parça parça söküldüğü öne sürüldü.

Samsunlu siyasetçiler tarafından 2 yıl önce büyük vaadler ile milyonlarca dolar harcanarak yenilenen Çarşamba Şeker Fabrikası, yapılan onca masrafa ve çiftçiye verilen vaadlere rağmen söküldüğü haberleri gündeme geldi.

Çarşamba Şeker Fabrikası'nın ihalesi 15.11.1977 tarihinde yapılarak, fabrikanın kuruluş çalışmalarına başlanmıştı. Fakat yaşanan bazı aksaklıklar nedeniyle fabrika, 8 Aralık 1989 tarihinde işletmeye açılmıştı.

2020 YILINDA AÇILACAKTI

Şeker pancarı üretiminin bölgede az olduğu bahanesiyle 2011 yılında kapısına kilit vurulan Çarşamba Şeker Fabrikası’nın 2020 yılında tekrar faaliyete gireceği siyasiler tarafından müjde verilerek açıklanmıştı.


Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan

BAŞKAN DOĞAN, VATANDAŞA PANCAR EKİN DEDİ

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, 2020 yılında yaptığı açıklamasında, Çarşamba Şeker Fabrikası’nın tekrar hizmete açılacağını ifade ederek bölge halkından şeker pancarı ekmeleri istedi. Başkan Doğan, yine 2020 yılında yaptığı başka bir açıklamada, bu yıl 1000 hektarlık bir alanda ekim yapıldığını, şeker pancarından yaklaşık 60 bin ton üretim yapıldığını belirtti. Başkan Doğan, ilk hasatta Türkiye ortalamasının 2 katı verimli olduğunu ifade etmişti.


AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş

FUAT KÖKTAŞ; “PANCAR EKİLMESE BİLE FABRİKA AÇILACAK”

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ise yine 2020 yılında “Çarşamba Şeker Fabrikası’nın eksiğini gidereceğiz ve çalıştırmaya başlayacağız. ‘Çarşamba’da pancar üretimi yok, şeker fabrikası neden açılıyor’ diye spekülasyonlar yapanlar var. Onlara da cevabımız şu; ‘biz Çarşamba’da çiftçimizin pancar ekmesini istiyoruz ve buna da teşvik ediyoruz. Ama Çarşamba’da şeker pancarı ekilmedi diye bu fabrika devreye girmeyecek değil, bu fabrika devreye girecek” ifadelerinde bulunmuştu.

ÜRETİCİYE PANCAR EKTİRDİLER

Çarşamba çiftçisine, piyasa fiyatının üzerinde alım garantisi verilerek şeker pancarı ektirilmişti. Çarşamba Şeker Fabrikası’nın açılması beklenirken, bugün fabrikaya giren tırlar ile birlikte makinelerin söküldüğü öne sürüldü.