Abdullah Karapıçak, 'Samsun'da MHP, Türkiye ortalamasının üstünde oy alır'

TAKİP ET

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Samsun'da partisinin oy oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Samsun internet gazete temsilcileriyle yaptığı sohbette Cumhur İttifakı yansımaları ve Haziran 2023’te yapılacak genel seçim sonuçları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Diğer taraftan Samsun'da tartışılan ve gündemini hala yerini koruyan Şeker Fabrikası ve fındık ile ilgili düşüncelerini aktardı.


ŞEKER FABRİKASI AÇILACAK
Şeker fabrikasının açılması için çaba göstereceklerini belirten Başkan Karapıçak şunları söyledi: “Çarşamba Şeker Fabrikası'nın hizmete girmesini bekliyoruz. Fabrika açılırsa üretici kazanacaktır. Şeker Fabrikası, Çarşamba ve Samsun için önemlidir. Bin kişilik istihdam kapasitesi var. Şeker fabrikası faaliyete geçerse üretici kazanacak. Ben raporunu yaptım basına vermedim. Şu anda bu meseleyi AK Parti’den Fuat Köktaş takip ediyor. Ben onların işine karışıyormuş gibi olmamak için basınla görüşmedim. Ancak kendileriyle ve Samsun’a Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum geldiği zaman bu meseleyi paylaştım. Bu meseleyi kısa zaman içinde çözeceklerini ifade ettiler."


BEKLENTİNİN ÜZERİNDE FİYAT...
Fındık fiyatının beklentilerin üzerinde olduğunu belirten Abdullah Karapıçak, Fındık taban fiyatının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı rakamın 54 TL olduğunu ve işlem görmesi gereken fiyatın bu olduğunu belirtti. Devletin verdiği 54 lira fiyat beklentinin üzerinde bir fiyat olduğunu belirten Karapıçak, “Bu fiyat Randımanına göre 55 ila 56 TL seviyelerine yükseliyor. Fırsatçılık yapan tüccarlar ucuz fiyattan fındıkçının elindeki ürünü toplamaya çalışıyor." İfadelerine yer verdi.

BÖLGESİNDE LİDER ÜLKEYİZ
MHP İl Başkanı Karapıçak, saha çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini ifade etti. "Anlatma ve Aydınlatma" toplantılarına önem verdiklerini belirten Karapıçak: Milliyetçi Hareket Partisi'nin 50 yıldır 2023 Hedef Ülke Türkiye...  Bölgesinde lider ülke Türkiye  hedefi olduğunu belirtti.
Milliyetçi Hareket Partisi 9 ili kapsayan bölge istişare toplantılarının 6’ıncısını Amasya’da düzenlendiğini belirten Abdullah Karapıçak çalışmalarını şu şekilde sıraladı:

ANLATMA ve AYDINLATMA TOPLANTILARI
"MHP Amasya Bölge İstişare Toplantısı, Amasya'nın ev sahipliğinde Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon teşkilatlarının da katılımları ile 'Siyasette yeni dönem Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Stratejik Hedefler" temalı toplantı gerçekleştirdi. Biz Samsun teşkilatı olarak 130 araç 635 kişi ile Amasya'da ki toplantıya iştirak ettik. Bölge toplantılarının bitmesi ardından genel merkez, Adım Adım 2023 İl İl Türkiye Anlatma ve Aydınlatma toplantıları düzenlemeye başladı. Biz Samsun'da halis demir'de Genel Başkan Yardımcımız Sadir (Durmaz) Bey'in katılımıyla gerçekleştirdik. Hemen ardından ise "Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma toplantıları" başlatıldı. Biz 9 tane ilçeyi kapsayan toplantılarımızı bitirdik. İki haftada 12 salon toplantısı ve 30 program yaptık."  

SAMSUN'DA 7 HATTA 8 MİLLETVEKİLİ...
Samsun Cumhur ittifakı'nın kalesi olacağını belirten Abdullah Karapıçak, Cumhur İttifakı'nın Samsun'da 7 milletvekili çıkartacağını hatta 8 milletvekilini zorlayacağını söyledi. Karapıçak, MHP'nin ise Samsun'da Türkiye ortalamasının üstünde oy alacağını dile getirdi. 20 kasım'da MHP'nin mitingi olacağını, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de mitinge katılacağını belirten Karapıçak, hemen ardından MHP'nin gelecek seçimlerdeki oy oranının da daha net olarak görülebileceğini söyledi.

DEVLET BAHÇELİ SAMSUN'A GELİYOR
MHP İl Başkanı Karapıçak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Samsun'da yapacağı miting ile ilgili da açıklama yaparak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin  20 Kasım tarihinde Samsun'da yapılacak mitinge katılacağını söyledi. Karapıçak, 'Mitingimiz 5 İl'i kapsayacak ve Samsun mitingin merkezi olacak. Mitingimiz Samsun Cumhuriyet Meydanında yapılacak." dedi.