Abdullah Karapıçak, o sözlerine açıklık getirdi

TAKİP ET

MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Samsun'da bir gazeteciye yaptığı açıklamaların kısaltılarak yanlış anlaşılmalara neden olduğunu ifade etti.

Bir kaç gün önce  "Zamlar Can Yakıyor" başlıklı olarak yayınlanan gazete haberi ile ilgili detaylı bir açıklama yapan MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, gazeteciye yaptığı açıklamaların kısaltılarak yanlış anlaşılmalara neden olduğunu ifade etti.

Karapıçak, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"YAPILAN AÇIKLAMA ANA HEDEFİNDEN ŞAŞMIŞTIR"
Samsunlu değerli bir gazeteciye telefonda sözlü olarak sorular sorulara verilen cevaplar şeklinde şahsımda olan mülakat haberleştirilmiştir. Gazeteci arkadaşımızın Samsun özelinde stokçular, fırsatçılar ve küresel çaptaki Ukrayna-Rusya arasındaki gerginliğe ve öncesinde KOVİD-19 salgınının ülkeler üzerinde getirdiği ekonomik yüke yönelik sorular ve cevaplara verdiğim uzun cevaplardan kısaltılarak verilen haberde yanlış anlaşılmalara neden olabilecek durumlar oluşmuştur. Bu habere takiben devamında söylediklerimizin ilgili haber kuruluşu tarafından devamı olarak haberleştirilmesini beklemeden alıntı yapılarak şahsımdan beyanat alınmadan yapılan haberler, yapılan açıklamayı ana hedefinden uzaklaştırmaktadır.

Halbuki ulusalda olduğu gibi Samsun’da da fırsatçılara, stokçulara ve karaborsacılara yönelik yönelik denetimler ve gerektiğinde cezalar haklın canını yakmaya yönelik para hırsı ile yapılan zamlar Samsunlunun ve dolaysıyla halkımızın canını yakmaya yönelik bir harekettir.

"PİYASAYI FIRSAT BİLİP ZAM YAPANLAR TAKİP EDİLMELİ"
Samsun bir liman şehridir. Bu bağlamda Ukrayna-Rusya arasındaki savaşın, işgalin en çok etkilenen şehirlerinden birisidir. Savaş ortamının tüm Avrupa ülkeleri olduğu gibi ülkemizi de buğday ve yağ tedariğindeki kopmalar ve gecikmeler tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de serbest piyasa ekonomisindeki arz-talep dengesindeki bozulmalar nedeniyle fiyat artışlarına neden olmuştur. Bu durumu fırsat bilip elindeki malları piyasaya vermeyerek piyasayı daraltma ve buna bağlı aşırı zamlarla halkın canını yakmaya yönelik hamleler devletin ilgili kurumları tarafından yakından takip edilmektedir.

"KÜRESEL BİR FİYAT ARTIŞI VAR"
Buna karşın bir de tüm dünyada fiyatı küresel çapta belirlenen petrol ve türevi ürünler vardır. Öncesinde KOVİD19 sürecinde ve devamında Ukrayna-Rusya savaşına, işgaline bağlı olarak ulusal piyasalarda yükselen küresel ürünlerin fiyatına bağlı olarak iç piyasalarda birçok ürüne sübvanse uygulansa da bazı fiyat düzenlemeleri zorunlu olarak yapılmaktadır. Dolara bağlı olarak yapılan bu fiyat düzenlemeleri, zamlar üzeri bir fiyatta değildir.

"HABERDE YAPILAN KISALTMALAR YANLIŞ ANLAŞILDI"
Tüm bu durumlar üst üste geldiğinde her konu, ürün, zam ve fiyat düzenlemesi kendi içerisinde ayrı ayrı değerlendirilmesi gereken hususlardır. Bu hususları uzun uzun açıkladığım beyanatımda ilgili gazeteci ve buna bağlı yayın kuruluğunun haberi parça parça veya gün gün vermesi ve açıklamanın bir bölümünden yapılan kısaltmalar yanlış anlaşılmalara neden olabilmektedir. Bu durumlar içinden geçtiğimiz böylesi bir süreçte yanlış anlaşılmalara neden olabilecek durumlar oluşturabilmektedir.

"İTTİFAK RUHUNA BAĞLIYIZ"
Tüm bu açıklamalar ışında Ülkücü olurken bir yemin ettik; Lidere sadakat. Bizler, Liderimiz Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin öncülüğünde yakın geçmişimizde 15 Temmuz gibi Cumhuriyet Tarihinin en büyük ihanet olayını, hain darbe girişimi atlatmış, Ülkücülük Davasına inanmış insanlarız. 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi Yüce Türk Milletinin sinesinde kurduğu bir ittifakın, Cumhur İttifakının mimarı Devlet Bahçeli’nin ittifakta çizdiği keskin sınırlar bizler için olmazsa olmazdır. Bu zor süreçte milleti karanlığa mahkum etmek isteyen, emperyalizme içteki işbirlikçileriyle ülkeyi peşkeş çekmeye çalışan şer odaklarının farkında ve bilincindeyiz. Şu süreçte elini ovuşturarak 15 Temmuz’da yarım bıraktıklarını tamamlamaya çalışan şer odaklarının söylemleri, eylemleri ve girişimlerine karşı uyanık olmak, milleti ve hemşehrilerimizi uyarmak ve safları sıklaştırmak zorunlu bir hal almıştır. İşte bu durum bizlere milletin sinesinde kurulan ve mimarı Genel Başkanımız Devlet Bahçeli olan Cumhur İttifakının önemini bir kez daha hatırlatmaktadır. Cumhur İttifakının ruhuna aykırı söz, söylem ve eylemler şer odaklarının ekmeğine yağ sürmek demektir. Bu durumdan kaçındığımızı, şer odaklarının hain planlarına su taşıyacak her türlü kritik söylemden uzak olduğumuzu tüm hemşehrilerimiz bilmelidir.