19 Mayıs Tapu Müdürlüğünde memurlar emlakçılık mı yapıyor?

TAKİP ET

Samsun 19 Mayıs İlçe Tapu Müdürlüğünde görev yapan bazı yönetici ve memurların, emlakçı gibi çalıştığı ve satışlardan komisyon aldıkları iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Bazı memurların, arsaları kendi üzerlerine alıp, satmaktan bile çekinmediği iddiası kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Samsun’un 19 Mayıs İlçesinde hizmet veren 19 Mayıs Tapu Müdürlüğüyle ilgili ortaya atılan iddialar dikkat çekiyor.

Müdürlüğün bünyesinde görev yapan bazı yönetici ve memurların, gayrimenkul uzmanı olarak da hizmet verdiği ve arsa satışları gerçekleştirip komisyon aldıkları yönünde öne sürüldü.

19 Mayıs Tapu Müdürlüğünde arsa alım ve satım işleri yapan bazı memurlar ve yöneticiler olduğu yönünde ortaya bir iddia atıldı. Bu iddialara göre; “Arsa sahiplerine ulaşan bazı memurlar, bu arsaların satışı için, adeta birer emlakçı gibi çalışıyor. Arsa satışı gerçekleştirmek için müdürlüğe giden bazı arsa sahipleri de ikna edilerek, memurların kendilerine ‘komisyon’ adı altında kazanç sağlıyor! Aynı iddialar ışığında; Arsa satışlarını takip eden gerçek emlakçıların, müdürlükte görev yapan ve bu iddiaların hedefinde olan memurlar vasıtasıyla ekarte edilerek, hakları olan kazançlarından edildiği öne sürülüyor. Kurumda görev yapan bazı memur ve yöneticilerin daha önce bu konuda uyarıldığı, görev yerlerinin değiştirildiği de iddialar arasında.

Arsa sahiplerine direkt ulaşma imkanına sahip olan memurların, bu yetkilerini kendilerine ticari kazanç sağlamak için kullanmalarının suç teşkil edeceğine dikkat çekilirken, bu ciddi iddialar karşısında Samsun Valiliği ve ilgili kurum yöneticilerinin ne gibi bir açıklama yapacağı merak konusu.