19 Mayıs ilçesi Kültür Merkezi'nin durumu içler acısı

TAKİP ET

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde 2017 tarihinde yapımı başlayan 19 Mayıs Kültür Merkezi, atıl durumda bırakılarak kaderine terk edildi. 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nun 2018 yılında bitireceğiz dediği kültür merkezinde oluşan su birikintisinde ilçe gençlerinin inşaat köpüklerinden kayık yaparak yüzdürdüğü video görüntülerine yansıdı.

6 MİLYON LİRA ÇÖP OLDU
Yaklaşık 6 Milyon liraya mal olacak olan ve içerisinde Düğün salonu, konferans salonu, sergi salonu, kütüphane, halk eğitim odaları ve bebek bakım odasının yer alacağı Kültür Merkezinin yapım çalışmalarına 11 Aralık 2017 yılında başlanmıştı.

2019 YILINDA BİTECEKTİ
Seçim vaatlerinde sıklıkla Kültür Merkezi inşaatını dile getiren 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu projenin 2019 yılı içinde biteceğini açıklamıştı.

VERDİĞİ SÖZLERİ TUTAMADI
Başkan Topaloğlu; 10 Ocak 2018 tarihinde yaptığı bir açıklamada ‘’ Verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Kültür Merkezimizin çalışmaları başladı 2019 yılı içinde tamamlanmasını planlıyoruz. Bunu daha öne de çekebiliriz.’’ dedi.

GENÇLER SAL YAPIP YÜZDÜ
Atıl durumda bırakılan ve içine yağmur suyunun birikmesiyle göl oluşan kültür merkezinde ,ilçe gençlerinin eğlencesi haline geldi. Su birikintisi üzerine koydukları inşaat malzemeleri ile sal yapan gençler, kültür merkezini, eğlence merkezi olarak kullanmaya başladı.


Video: Yeniçağ Gazetesi Muhabiri İbrahim Akkuş