Samsun sağlık camiasında gerilim tırmanıyor

TAKİP ET

Samsun'da hastanelerde yapılacak atamalarda Sağlık-Sen'e yakın isimlerin engellendiği öne sürülürken, sağlık camiasında çalışma hayatı ile tepki çeken isimlerin atamalarının yapılmaya çalışılmasına tepkiler artıyor

12.600 sağlık çalışanının 6800’ünün Sağlık-Sen’e üye olduğu ve hükümete her zaman her türlü desteği veren bir sendika olan Sağlık-Sen’in atamalarda önerileri dikkate alınmaması kamuoyuna yansıdı.

YAPILACAK OLAN ATAMALAR TEPKİ ÇEKMEMELİ

Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı olan İlyas Biçer, kurumlarda her zaman verimliliği ön planda tutan, sağlık sektörünü çok iyi bilen sağlık kökenli, hem sağlıkta hem de idarecilikte deneyimli sendikacı ve hizmeti de ön planda tutan bir isim olduğu biliniyor. Biçer’in sağlık atamalarında önerileri dikkate alınmadığı ve sektörde çalışma hayatı ile tepkilerin odağı haline gelen isimlerin sağlık camiasında atamalarının yapıldığı ve yapılmak istenildiği öğrenildi.

HERKES KENDİ İŞİNE BAKMALI

Samsun’da sağlık camiasında ahbap çavuş ilişkisi şeklinde yapılan haberlere gelen yorumlarda, atamaları yapılması istenen isimler ile ilgili liyakatın esas alınmadığına yer verildi. Yorumda “Devlete yönetici atanıyor arkadaşlar. Bunun o seni bu seni olmaz. Bu işler ehliyet ve liyakata binaen yapılır. Yok o sende bunu desteklemiş, Şu sendika bunu desteklemiş. Şaka mısınız yahu. Geçmişte bir çok örneği olduğu gibi herkes bir koltuk kapmak için her hükumet zamanında sendika değiştiriyor. Bırakın bu işleri. Devlet adam gibi yapsın sınavını kim kazanırsa atasın. Bu ne Allah aşkına. Sanki başhekim değil il başkanı atanıyor. O zaman gerek yok başhekim e müdüre. İktidar partisi il başkanı her şeyi yönetsin.” denildi.

ISRAR ETMEK KÖTÜ SONUÇLAR DOĞURUR

Yerel seçimler öncesinde sendika ve parti gerilimi yaşandığına dikkat çekilen başka bir yorumda ise “Bu işlerde bir isim öne sürülürken her kesimin hassasiyetleri dikkate alınır. Bu kültürümüzde olan bir şey. Israr bazen kötü sonuçlara yol açabilir. Yerel seçimler yaklaşırken Sendika-Parti çekişmesi, ilginç olmuş. Günün sonunda kimin dediği olur bilmem, bildiğim tek şey fikir ayrılıkları enerjiyi alır. Ayrıca ilimizde Şehir hastanesi İnşaatı bitmek üzere, makam kavgası çalışmak içinse, Şehrimizin gözü aydın; Çünkü galiptir bu yolda mağlup…” ifadelerine yer verildi.