Samsun Şehir Hastanesi ne zaman açılacak, Cumhurbaşkanı Erdoğan cevap verdi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun mitinginde yaptığı konuşmada, Samsun Şehir Hastanesi ile alakalı son bilgileri paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Samsun mitinginde vatandaşlara hitap etti. Samsun Şehir Hastanesi'nin son durum bilgilerini de paylaşan Erdoğan, hastanenin bu yaz biteceğini açıkladı.

“ŞEHİR HASTANESİNİ BU YAZ TAMAMLAYACAĞIZ”

Samsun'a son 21 yılda güncel rakamlarla 181 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimde 5 bin 764 yeni derslik inşa ettiklerini, ikinci devlet üniversitesi olarak Samsun Üniversitesini şehre kazandırdıklarını, gençlik ve sporda 15 bin 233 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtıklarını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehre 102 spor tesisi inşa ettiklerini dile getirerek, sosyal yardımlarda Samsunlu ihtiyaç sahibi vatandaşlara yaklaşık 9 milyar lira tutarında kaynakta destek olduklarını ifade etti.

Sağlıkta 2 bin 943 yataklı 24 hastanenin de aralarında olduğu 25 sağlık tesisi yaptıklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilave olarak 900 yataklı Samsun Şehir Hastanesi ve 250 yataklı Tekkeköy Devlet Hastanesi ile beş sağlık tesisinin inşaatının sürdüğünü kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehir hastanesini bu yaz içinde tamamlayıp hizmete sunacaklarını belirterek, çevre ve şehircilikte TOKİ eliyle Samsun'da 11 bin 265 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettiklerini, kentsel dönüşümde riskli yapı olarak belirledikleri 5 bin 308 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdiklerini aktardı.

İktidara geldiklerinde Samsun'da üç atık su arıtma tesisi varken, bugün 26 atık su arıtma tesisi ile belediye nüfusunun tamamına hizmet verdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun'daki altı Millet Bahçesi projesinden üçünü hizmete aldıklarını ve diğerleriyle ilgili çalışmaların çeşitli safhalarda devam ettiğini bildirdi.

Samsun Şehir Hastanesi