Yakakentliler İlçelerine Hastane İstiyor

TAKİP ET

Samsun Yakakent ilçesinde ki vatandaşlar isyan etti. İlçelerinde sağlık ocağından başka her hangi bir sağlık kuruluşunun olmadığını belirten vatandaşlar 'üvey evlat muamelesi görüyoruz' dedi.

 

Özellikle yaz aylarında tatilcilerin gözde mekanı haline gelen ve nüfusu oldukça artan Samsun'un Yakakent İlçesi'nde sağlık ocağı dışında bir sağlık kurumu bulunmaması ilçe sakinlerine zor anlar yaşatıyor. İlçede bulunan sağlık ocağı da mesai saatleri dışında ve tatil günleri ilçe halkına hizmet vermiyor. Yakakent'te sağlık problemleri ile karşılaşan vatandaşlar sağlık imkanlarından faydalanabilmek için ilçeye 8 km uzaklıkta olan Alaçam ilçesine gitmek zorunda kalıyor.

Meydana gelen bir çok acil vakasında hastalar, sağlık ocağının yetersiz kaldığını belirterek Alaçam Devlet Hastanesi'ne gidiyor.

 

Yakakent Sağlık Ocağı

 

ÜVEY EVLAT GİBİYİZ
En ufak bir sağlık problemi için bile ilçe dışına çıkmak zorunda kaldıklarını belirten ilçe halkı, yetkililerin duruma olan ilgisizliğinden şikayet ederek, "Yakakent halkı üvey evlat mı? İlçe merkezinde bulunan sağlık ocağı bayramları ve hafta sonu kapalı tutuluyor. Ve hatta mesai sonrası doktor bulundurmuyorlar. İlçemizde kısa süreli tedaviler için müşahade altında tutulacak, hatta serum takacak ne yer var ne de personel var. En ufak sağlık sorunu için kilometrelerce yol gidip Alaçam Devlet Hastanesi'ne başvuruyoruz. Artık yeter yetkililer buna bir çare bulsun. Bize Yazık değil mi?" dediler.