Veziköprü Kanyonu Dünyaya Açılıyor

TAKİP ET

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerini yapılan çalışmalarla ortaya çıkardıklarını artık Vezirköprü'nün dünyanın her yerinden dikkat çeken bir kültür başkenti yapmak istediklerini söyledi.

 

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis makamında bir grup gazeteciyi ağırladı. İlçe de son yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Edis;'Kısa zamanda çok yol katettik. Özellikle ilçemizde kültür ve turizm çalışmaları başta olmak üzere önemli projeleri hayata geçirdik. Vezirköprü Şahinkaya kanyonu başlı başına bir tabiat harikası. Şimdi bu kanyonun etrafına çok yönlü sosyal tesisler yapıyoruz. Projeler hazırlandı. Kısa zamanda hayata geçecek.' dedi.

 

KIRKIPINAR'LA EŞ DEĞERİZ

Kunduz yayla şenlikleri ve güreşlerinin Kırkpınar'da yapılan güreşlerle eş değer konuma geldiğini belirten Edis;'Her yıl düzenlediğimiz güreş organizasyonları Kırkpınar güreşleri ile neredeyse aynı konuma geldi. Önümüzdeki senelerde çok daha kapsamlı çalışmalarımız olacak. Bu arada yanan tarihi Taşhan yeniden restore edilerek bitme noktasına geldi. Burası çok güzel ve özel bir kültür alanı olacak' diye konuştu.

 

 

HERKES EVİNİN ÖNÜNÜ SÜPÜRMELİ

Göreve geldiği günden buyana çalışmayı esas aldığını ve kısır çekişmelerle ülkenin vakit kaybedeceğini belirten Edis;'Çok çalışmak zorundayız. Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. Biz yöneticilere düşen görev gelecek nesillere çok daha iyi bir ülke bırakmak olmalı. Herkes kendi evinin önünü süpürürse inanın bu süreci çok daha kolay aşarız. Güçlü bir liderimiz var. Bu şansı iyi değerlendirmek zorundayız.' şeklinde konuştu.