Samsun'da Kar Kalınlığı 1 Metreye Ulaştı

TAKİP ET

Samsun'da hava durumunun bu hafta kar yağışlı olmasından dolayı Atakum Böğürtlentepe mevkisinde kar kalınlığı 1 metreye kadar ulaştı.

 

Samsun Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre Samsun’da bazı bölgelerde kar kalınlığı 100 cm’ye ulaştığı belirtilirken, buzlanma ve don olayları yaşanacağı bildirildi.

 

BUZLANMA VE DON UYARISI

Samsun Valiliği, vatandaşların buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olması şeklinde uyarılarda bulundu. Valilik tarafından yapılan açıklamada; ‘İç kesimlerde orta kuvvette buzlanma ve don olayı beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma vb. olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir’ İfadelerine yer verildi.

 

KARADENİZ’DE FIRTINA UYARISI

Batı ve Orta Karadeniz; rüzgarın (10.01.2017) salı günü öğle saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına yer yer 7 ila 9 (75-90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın; 11.01.2017 (Çarşamba) günü ilk saatlerden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir.

 

SAMSUN’DA KAR KALINLIKLARI

Ladik Merkez 50 cm

Ladik Kayak Merkezi 60 cm

Atakum Böğürtlentepe Mevki 100 cm

Kavak 35 cm

Kavak-Çakallı Mevki 25

Havza 15 cm

Bafra 20 cm

Ondokuzmayıs 8 cm

Vezirköprü 3 cm

Asarcık 40 cm

Alaçam 10 cm

Yakakent 5 cm

Salıpazarı 30 cm

Ayvacık 40 cm

Çarşamba 4 cm

Terme 15 cm

 

ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Samsun’da Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Şirketi tarafından hizmeti sunulan 589 trafoda elektrik arızası nedeniyle binlerce ev ve işyerine elektrik verilemiyor. 589 trafo arızası yaşanırken bu trafoların 570 tanesine YEDAŞ ekipleri tarafından müdahale ediliyor.

 

SAMSUN’DA KAPALI OLAN KÖY VE MAHALLE YOLLARI

Terme: Kapalı grup yolu yoktur

Çarşamba: Çatak- Kestanepınar grup yolu kapalı olup çalışmalar devam etmektedir. Salıpazarı: Kapalı grup yolu yoktur

Ayvacık: Çarşıköy, Esenyurt, Yeşilpınar, Ardıç, Güzelyurt, Gültepe mahalle yolları kapalı olup çalışmalar devam etmektedir.

19 Mayıs: Kapalı grup yolu yoktur

Bafra: Kapalı grup yolu yoktur

Alaçam: Kapalı grup yolu yoktur

Yakakent: Kapalı grup yolu yoktur

Kavak: Kapalı grup yolu yoktur

Havza: Kapalı grup yolu yoktur

Asarcık: Kesalan grup yolu kapalıdır. Çalışmalar devam etmektedir.

Ladik: Kapalı grup yolu yoktur

Vezirköprü: Kızılcakoru-başalan-duruçay grup yolu kapalı olup çalışmalar devam etmektedir. Merkez İlçeler: Kapalı grup yolu yoktur.

 

Kaynak: GerçekTaraf.com