Samsun'da Bulunan Hazineler Kayıp

TAKİP ET

Samsun'da inşaat ve yol çalışmaları kapsamında ortaya çıkan tarihi hazinelerin başına ne geldi?

 

Tarihi çok eskilere dayanan ve bir çok krallığa ev sahipliği yapan Samsun’da kazılar sonrası ortaya çıkan bazı hazinelerin nerede ve kimler tarafından himaye altına alındığı belli değil.  Kültür ve Turizm Bakanlığı Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge kurulu kararı ile Kalkancı, Karasamsun ve Baruthane Mahallelerini kapsayan 3'ncü derece sit alanının sit alanı olmaktan çıkartılarak yapılaşmaya açılmasının ardından bu bölgelerde bulunan tarihi mezar odalarında bulunan hazinelerin bazı isimler tarafından ele geçirildiği iddia edildi.

 

SAMSUN’UN ESKİ MAHALLERİNDE Kİ HAZİNE

Samsun’un ilkadım ilçesine bağlı 3 mahalleden çıkan hazineler esrarını halen koruyor. Kalkancı, Karasamsun ve Baruthane Mahallelerinde inşaat ve yol çalışmaları sırasında yapılan kazılarda bir sürü hazineye rastlandığı, kazılardan çıkan tarihi eser niteliğinde ki altınların kişi veya kişiler çalındığı öne sürüldü.

 

TARİHİ ÇEŞMENiN ALTINDA Kİ HAZİNE

Samsun’un İlkadım ilçesine bağlı Kalkancı mahallesinde bulunan tarihi bir çeşmenin altında hazineler olduğuda kulaktan kulağa yayıldı. Bunun üzerine yaklaşık 10 yıl önce tarihi çeşme etrafında kazı çalışmaları yapıldı. Fakat her hangi bir hazineye rastlanmadı. Altınları bulmak için gözü dönen kişilerin tarihi çeşmeyi yıktığı öne sürülürken, çeşmenin altında bulunan hazinenin kim yada kimler tarafından alındığı öğrenilemedi.

Kaynak: Gerçek Taraf