Samsun Uyuşturucu Kullanımında Kaçıncı Sırada?

TAKİP ET

CHP Samsun Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyon Üyesi Hayati Tekin ülkemizin kanayan bir yarası haline gelen uyuşturucu kullanımında Samsun'un 16. sırada yer aldığını ve gençlerin her geçen gün büyüyerek uyuşturucu batağına saplandığını söyledi.

 

SAMSUN 16. SIRADA BULUNUYOR

CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, İnternet Medya Grubu (İMG) gazetecilerini meclisteki makamında ağırladı. Samsun'da çığ gibi büyüyen uyuşturucu kullanımına dikkat çeken ve İçişleri komisyonunda Samsun'un bu durumunu gündeme getirerek neler yapılabilir? konusunu tartışmaya açtığını söyleyen Tekin; 'Bu sadece Samsun'un sorunu değil ülkemizin genel sorunu. Ben bu konuda Samsun'da neler yapılabilir konusuna kafa yoruyorum. Şu anda uyuşturucu kullanımında şehrimiz 16. sırada yer alıyor. Bu tabloyu görünce üzülmemek elde değil. Bununla ilgili çok ciddi ve uzun bir mücadele kaçınılmaz gözüküyor.' dedi.

 

BANA DOKUNMAYAN YILAN...

Uyuşturucu kullanım yaşının 12-13'lere düştüğünü bunun en büyük nedenlerinden işsizliğin başta geldiğini bununla birlikte çevre ve ailevi faktörlerin başı çektiğini dile getiren Tekin; 'Bu konu sadece polisiye tedbirlerle çözülemez. Hepimize baştan aşağı çok ciddi sorumluluklar düşüyor. Bugün bir başkasının evladı yarın bizim evladımız bu batağa saplanabilir. 'Bana dokunmayan yılan bin yaşasın' diyemeyiz çünkü o yılan bir gün gelecek seni de sokacak. Topyekün seferberlik ilan etmeli gençlerimizi geç kalmadan bu bataktan çekip çıkarmalıyız.' diye konuştu.

 

 

BONZAİ KULLANIMINDA ARTIŞ VAR

Samsun'da özellikle bonzai kullanımında ciddi bir artışın görüldüğünü bunun da içerdiği kimyasal maddeler nedeniyle ölümcül vakalarla sonuçlandığını sözlerine ekleyen Tekin; 'Önce bir aile babası ve bu ülkenin milletvekili olarak gücüm yettiğince kanımın son damlasına kadar bu konuyla mücadele edeceğimi Samsun halkının bilmesini isterim. Sorunu nasıl çözeriz? Uyuşturucuyla esaslı bir şekilde nasıl mücadele ederiz? Çok ciddi projeler hazırlıyorum. Samsun'da özellikle sivil toplum örgütleriyle bir birliktelik oluşturup tolumu bu konuda harekete geçirmek istiyorum.' şeklinde konuştu.

 

GENÇLERİMİZ KAYBOLUP GİDİYOR

Medyanın da uyuşturucu kullanımı konusunda taşın altına elini koyması gerektiğini belirten Tekin; 'Sosyal sorumluluk projelerine medya önem vermeli ve bu konu da toplumu aydınlatmalı, yapılan çalışmalara tam destek vermelidir. Uyuşturucu konusu tek başına alınacak önlemlerle çözülecek bir konu değildir. Birlikte çözebilmeli herkes ama herkes bu illet konusunda birbirine yardımcı olmalıdır. Eğer bunu başaramadığımız takdirde su gibi gençlerimiz gözlerimizin önünde kaybolup gidecektir. Bu değerlerimizi uyuşturucu tacirlerine teslim edemeyiz, etmeyeceğiz de.' diyerek sözlerini tamamladı.