Samsun Çarşamba'da Rahvan At Yarışları Düzenlendi

TAKİP ET

Samsun Çarşamba Belediyesi tarafından Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı'nda bu yıl ilki düzenlenen Geleneksel Rahvan At Yarışları büyük ilgi gördü.

 

Çarşamba Belediyesi Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı Geleneksel Rahvan At Yarışları’nın ilki adını aldığı alanda düzenlendi. Türkiye’nin birçok şehrinden katılımın olduğu yarışlar dostluk içerisinde geçti. 9 kategori de gerçekleşen yarışlarda minik, üçlü taylar, dörtlü taylar, deste, küçük orta, büyük orta, başaltı, baş ve yerli dörtnal kategorilerinde 65 rahvan atı yarıştı. Yarışlara, İlçe protokolü ve bölge halkı da yoğun ilgi gösterdi.

 

 

DÜNDAR, “BURASI TÜRKİYE CAPINDA BİR MERKEZ HALİNE GELECEK”

Çarşamba İlçesi’nin tarih boyunca köklü medeniyet ve kültürlere ev sahipliği yaptığını kaydeden Belediye Başkanı Dündar, “Şuan bulunduğumuz Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı yanında bulunan Orduköy Mahallemiz de 1300’lü yıllardan itibaren 700 yıldır bizim atalarımıza bizim ecdadımıza ev sahipliği yapmış bir tarihe sahiptir. Biz buraları yurt edinmişiz. Bu geçmişin bu medeniyetin en önemli unsurlarından biriside attır.  Türk Kültürünün ve Türk tarihinin ayrılmaz bir parçasıdır. Ecdadımızın yıllardır devam ettirdiği bu rahvan at yarışı kültürünü ve geleneği yeniden ihya etmek adına buradayız. Bu geleneği günümüzün şartlarına uyarlayarak geleceğe nasıl aktarabiliriz düşüncesinin bir sonucu olarakta bizim bu olandaki projemiz ortaya çıktı. Bulunduğumuz bu alanda Geleneksel Rahvan At Yarışlarının yapılacağı ve federasyonun tanıyacağı ve Türkiye çapında müsabakalarının yapılacağı bir merkez olarak burayı 2017 yılında tamamlayacağız.” şeklinde konuştu.

 



DÜNDAR, “YEŞİLIRMAK DOĞAL YAŞAM PARKI 2017 TAMAM”

Doğal Yaşam Parkı Çalışmalarına da değinen Başkan Dündar, “Yeşilırmak Kıyısındaki yaklaşık 500 dönümlük bu alan, geçmişte ırmak atığı bulunan, malzeme çıkarılan terk edilmiş, metruk bir alan durumundaydı. Öncelikle bu ırmak kenarlarının taşkın koruma seddelerinin yapılması gibi önemli çalışmaları 2009 yılından itibaren özverili bir şekilde yapan Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. 2014 yılı Aralık Ayı’ndan itibaren 500 dönümlük bu alanda belediye ekiplerimizle birlikte çalışıyoruz. Burayı sosyal bir alan haline getiriyoruz. Rahvan at yarışlarının yapıldığı bu pistin yanında okçuluk ve çirit alanları, sosyal tesislerle bu bölümü bu şekilde tamamlayacağız. Burada yine piknik alanları, spor sahaları, yürüyüş yolları, yeşil alanlar, binicilik tesisleri, çiftlik alanı ve Yöresel Çarşamba sokağı gibi birçok alanı burada hayata geçiriyoruz. Tüm bu çalışmaları tamamlayıp 2017 yılı içerisinde milletimizin hizmetine sunacağız.” Dedi.