Samsun Çarşamba Havaalanı Kaç Gün Kapalı Kalacak?

TAKİP ET

Samsun Çarşamba Havalimanı'nın 90 gün boyunca kapalı kalacağı, 45 gün kapanacağı konusu yalanlandı.

 

DHMİ Genel Müdürlüğü'nden Samsun Çarşamba Havalimanı Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda, "Havalimanımızda pist, apron ve taksi yollarındaki fiziki sorunlar nedeniyle onarım çalışmaları yapılacağından bahse konu çalışmalar esnasında havalimanımız 01 Mart-31 Mayıs 2017 tarihleri arasında hava trafiğine kapatılacaktır" denildi.

 

MURZİOĞLU, '45 GÜN SÖZÜ ALDIM' DEMİŞTİ!..

Kapatma kararı, Samsun'da çok büyük tepkilere yol açtı. Özellikle turizm ve iş dünyasının tepkiyle karşıladığı bu kararın ardından gözlerin çevrildiği milletvekillerinden her hangi bir açıklama yapılmaması dikkati çekti. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(STSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile görüştüğünü açıklamış, "Sayın Bakan'dan 3 ay kapalı kalacak olan Samsun-Çarşamba Havaalanı’nın 45 günde tamamlanması yönünde söz aldık" demişti.

 

HANİ BAKAN SÖZ VERMİŞTİ?

STSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Bakan Bülent Tüfenkçi'nin, havaalanının 45 gün kapalı kalacağının sözünü verdiğini açıklamıştı. 

 

ŞİMDİ NE DİYECEKLER?

90 günlük resmi kararın ardından Samsun TSO Başkanı'nın nasıl bir açıklamada bulunacağı, siyasilerin ise bununla ilgili ne tür bir yol izleyecekleri merak konusu oldu.
 

 

Kaynak: Samsunhaber.tc