PARKTEK İCRA TAKİBİNE İTİRAZ EDENLERİN BAŞI DERTTE

TAKİP ET

Samsun'da Parkomat uygulaması yapan Parktek firması Genel Müdür Ömer Gürcan, icraya itiraz yapıldığı takdirde asıl borcun 5 katına çıkabileceğini söyledi.

 

Ömer Gürcan ödenmeyen park ücretleri için icra yoluyla borcun 3 katına kadar alındığını söyledi. Gürcan; ‘ Ödenmeyen park ücretleri için icra takipleri açılacağı belirtilmiş, halkımız uzlaşmaya çağırılmıştı. Fakat bu uzlaşma davetini geri çevirenler aleyhlerine açılan icra takipleri ile 2-3 kat daha fazla ödemek zorunda kaldılar’ dedi.

 

5 KATINA ÇIKACAK

Gürcan, vatandaşların yanlış haberler itimat etmemesi gerektiğini söyleyerek, otopark ücretlerinin icraya gitmeden ödenmesi gerektiğini belirtti. Gürcan açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi. ‘Açılan icra takiplerine vatandaşların itiraz etmesi noktasında haberler yapılıyor. Bu haberler tamamen asılsızdır. Açılan icra takiplerine itiraz edilmesi halinde, itiraz eden vatandaşa bunun dönüşü üzücü olacaktır. Vatandaşlar tarafından icraya itiraz sonrasında, şirketimiz tarafından bu itirazın berteraf edilmesi için hukuk mahkemelerinde itirazın iptal davası açılacak. Bu davanın tarafımızca kazanılması durumunda park borcunuzun %20’si icra inkar tazminatı olarak park borcuna ilave edilecek. Bunun akabinde dava açılış masrafları, harçları, vekalet ücreti ile birlikte icra takip masrafı faizlerle birlikte toplandığında normalde ödemeniz gereken ana paranın 5 katına yakın ücreti ödemek zorunda kalacaksınız.’

 

 

BANKADA KARŞINIZA ÇIKACAK

Ödenmeyen otopark ücretleri yüzünden hakkınızda icra takibi başlatılması bankalar tarafından kara listeye alınmanıza sebep olacak. Bankadan kredi çekmeye çalıştığınızda ya da banka işlemlerinde vatandaşların üzerinde icra takip dosyası görüleceğinden işlemleriniz yapılmayacaktır.

 

PARKOMAT TARTIŞMASIZ YASALDIR

Bu süreç içerisinde halkı yanlış yönlendiren, yalan yanlış haberlerle insanları park ücretlerini ödememeye sevk eden,  basına yanlış demeçler veren bir çok insan ve köşe yazarları gazetecilerimiz , halkımızı zarara uğrattığını fark etmeden, konuyu derinlemesine araştırmadan, devamlı suretle Samsun’da ki uygulama ile alakası olmayan yasal mevzuata uymadan parklanma işini yapan başkaca illerdeki parkomat uygulamaları ile karıştırmaktadır. Hukukta her olay kendine hastır. Başka illerde ki bu işi yapan şirketlerin ve belediyenin yasal mevzuata aykırı davranması ve bunun Danıştay tarafından da iptal edilmesi demek, Samsun’da ki uygulamanın iptal edileceği, yasal olmadığı anlamına gelmemektedir.

 

 

Nitekim bu sebeple de Danıştay tarafından Samsun’da ki parkomat uygulamasının yasal mevzuatlara uygun yapıldığı kabul edilmiş. Fakat nedense bu Danıştay kararı yerine devamlı eski tarihli, somut olayla bağlantısı olmayan başkaca Danıştay kararları ile sansasyonel haberler yapılmaya çalışılarak, halk doğru bilgilendirilmemiştir.

Parkomat uygulamasının yasal olduğu mahkeme kararı ile sabittir. Artık parkomatların yasal olup olmadığı hakkında tartışma konusunun kalmadığı ortadır.

 

 

Kaynak: GerçekTaraf.com