Parkomatta Yanılgıya Düşmeyin!

TAKİP ET

Samsun'da Parkomat uygulaması yapan, Parktek Genel Müdürü Ömer Gürcan, Danıştay son kararı verdi uygulama tamamen yasaldır. Vatandaşlarımız yanılgıya düşmesin, aksi takdirde ödenmesi gereken otopark ücretinin misliyle karşılarına çıkacaklarını söyledi.

 

Şirket Genel Müdürü Ömer Gürcan son günlerde basında çıkan ‘Parkomatta son noktayı idare mahkemesi koydu, parkomat yasal değildir’ gibi haberlerin gerçekleri yansıtmadığını söyledi Gürcan;  ‘Bu haberlerin aslı olmadığı sırf şuradan dahi anlaşılmaktadır ; Türkiye’de idare mahkemesince verilen kararların usul ve yasaya uygun olup olmadığı , yönetimin yargı yolu ile denetlemesini yapan Danıştay tarafından belirlenmektedir. Bu sebeple son noktayı idare mahkemesi değil, Danıştay koyar’ dedi.

 

YASAL DEĞİLSE NEDEN PARKOMATLAR SÖKÜLMÜYOR

Ömer Gürcan, yaptıkları uygulamanın yasal dayanağı olduğunu belirtirken ‘Yasal olmasa idi parkomatlar sökülürdü neden sökülmüyor’ dedi. Gürcan açıklamasının devamında şu şekilde konuştu; ‘İnsanlar yalan haberlerle kandırılmakta. Madem yasaya aykırı bir uygulama söz konusu neden parkomatlar sökülmüyor ? Neden parktek hala cadde ve sokaklarda bu uygulamayı sürdürebiliyor ? Neden idare bu uygulamayı engellemiyor?Şirketimizi yıldırmak için birkaç kişi tarafından hakkımızda savcılığa suç duyurusunda bulunuldu ve hepsinde kovuşturulmaya yer olmadığı kararı verildi , madem usulsüz bir iş yapılıyor , neden savcılık buna izin veriyor ? Herkes bu uygulamanın yasal olduğunun farkında ve bilincinde.. Lakin asılsız haberlerle maalesef  kazanç gütme gayesi ile hareket eden bu sebeple de basına demeçler vererek yargı kararlarını farklı lanse ettiren kişiler söz konusu.’

 

 

BURDUR’DA VERİLEN KARAR SAMSUN’DA EMSAL DEĞİLDİR

Bu süreç içerisinde halkı yanlış yönlendiren, yalan yanlış haberlerle insanları park ücretlerini ödememeye sevk eden,  basına yanlış demeçler veren bir çok insan ve köşe yazarları gazetecilerimiz , halkımızı zarara uğrattığını fark etmeden, konuyu derinlemesine araştırmadan, devamlı suretle Samsun’da ki uygulama ile alakası olmayan yasal mevzuata uymadan parklanma işini yapan başkaca illerdeki parkomat uygulamaları ile karıştırmaktadır. Hukukta her olay kendine hastır. Burdur ilinde bu işi yapan şirketlerin ve belediyenin yasal mevzuata aykırı davranması ve bunun Danıştay tarafından da iptal edilmesi demek, Samsun’da ki uygulamanın iptal edileceği, yasal olmadığı anlamına gelmemektedir. Nitekim bu sebeple de Danıştay tarafından Samsun’da ki parkomat uygulamasının yasal mevzuatlara uygun yapıldığı kabul edilmiş. Fakat nedense bu Danıştay kararı yerine devamlı eski tarihli, somut olayla bağlantısı olmayan başkaca Danıştay kararları ile sansasyonel haberler yapılmaya çalışılarak, halk doğru bilgilendirilmemiştir.

Parkomat uygulamasının yasal olduğu mahkeme kararı ile sabittir. Artık parkomatların yasal olup olmadığı hakkında tartışma konusunun kalmadığı ortadır.

 

 

YANLIŞ HABERLERE İNANMAYIN!

Son günlerde özellikle sosyal medyada dolaşan ‘Parkomat ücretlerini ödemeyin’ şeklinde yapılan paylaşımların tamamen vatandaşların yanılgıya düştüğünü belirten Gürkan; ‘Vatandaşların parkomat cezasına yaptığı itirazı kazandıkları, paralarını geri aldığı haberleri dolaşıyor. Bu uygulamayı Samsun’da başlattığımızda ilk öncelerde cezalar Samsun Büyükşehir Belediyesi zabıtalarınca otopark parası ödemeyen vatandaşlara Kabahatler Kanunu’na göre ceza kesiliyordu. Bu uygulama o zamanlar yasal bir zemine tam olarak oturtulmamıştı. O dönemde kesilen cezalar mahkemeye yapılan itirazlarda vatandaşın lehine sonuçlanıyordu. Fakat uygulama tekrar düzenlendi. Şuan prosedür olarak hiçbir eksiğimiz yok. Yaptığımız iş tamamen yasal. Otopark ücretini ödemeyen vatandaşlarımıza uyarılarımızı yaptık. Bundan sonra ücretlerini ödemeyen vatandaşlara icra kağıdı gönderiyoruz. Vatandaşlara icra göndermekten bizde hoşnut değiliz. Yeni düzenlemeden sonra otopark cezasına itiraz eden vatandaşlar mahkemeden geri dönüyor. Mahkeme kararı bizim lehimize sonuçlanıyor. O nedenle vatandaşlarımız yalan yanlış haberlere inanmasınlar’ dedi.