Kim bu Samsun'da ki Amerikalı?

TAKİP ET

ABD Ankara Büyükelçiliği İç Politika Uzmanı Natalie A. Oldani ABD Ankara Büyükelçiliği İç Politika Uzmanı Natalie A. Oldani, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Samsun'a geldi.

 

ABD Ankara Büyükelçiliği İç Politika Uzmanı Natalie A. Oldani, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Samsun’a geldi. Amerikalı uzmanın ne amaçla Samsun’a geldiği sorgulanırken, Natalie A. Oldani hakkında ajan olabilir iddialarında bulunuldu.

 

AK PARTİ VE MHP GÖRÜŞMEDİ

Samsun AK Parti İl Teşkilatı ile görüşmek isteyen Amerikalı Oldani, partiden şimdi olmaz yanıtı aldı. AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, " Görüşebiliriz ama bugünkü programımızda olmayabilir. Eğer görüşürsek ABD ve Türkiye'nin müttefik iki ülke olduğuna dikkat çekerek, müttefikliğin gereğini ABD'nin yerine getirmesi gerekli olduğunu, bu nedenle terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini kendilerine söyleriz. Ayrıca ABD'nin bizim sınırımızdaki terör örgütlerine destek vermemesi gerektiğini belirtiriz" dedi.

 

AK Parti ile görüşemeyen Amerikalı Oldani, MHP için kolları sıvadı. Natalie Oldani, MHP il başkanlığından da randevu alamadı. Anti emperyalist tutumunu bozmayan Samsun MHP İl Başkanı Taner Tekin, Amerika’ya güvenilmeyeceği gerekçesi ile görüşme yapmadı.

 

 

BÜYÜKŞEHİR, İHH ve CHP GÖRÜŞME YAPTI

Samsun’da ziyaretlerini sürdürmek isteyen ABD Ankara Büyükelçiliği İç Politika Uzmanı Natalie A. Oldani, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ni ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Samsun Şubesi’ni ziyaret etti. Bu ziyaretlerin ardından CHP Samsun İl Başkanlığı’na gitti. CHP İl Başkanı Avukat Tufan Akcagöz, “Biz gelen misafirlerimize neden geliyorsunuz diye sormayız” diyerek randevu verdi.

GerçekTaraf.com