Iraklıları Dolandıran Iraklılar Tutuklandı

TAKİP ET

Samsun'da Iraklı mültecilere sahte 'ikamet izni belgesi' düzenleyen Irak uyruklu 11 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

 

Samsun’da ikamet izni olmayan Iraklı mülteci vatandaşlara sahte ‘ikamet izni belgesi’ düzenleyen, düzenledikleri sahte evrakları da para karşılığında yine kendi vatandaşları olan Iraklı mültecilere satan 11 Irak uyruklu dolandırıcı, Samsun polisi tarafından yapılan operasyonla yakalandı.

 

Samsun Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda A.S.M.M. , A.A.A.A., W.H.A.A., B.N.H.I., W.H.A., M.L., A.A., O.F.H.A., M.I.M.S., A.F.H.A., ve 2000 doğumlu A.S.K.A. isimli Irak uyruklu toplam 11 şüpheli yakalanarak, iş yerlerinde yapılan aramalarda incelenmek üzere bir çok dokümana el konuldu.

Samsun Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan 11 Irak uyruklu dolandırıcılar, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına çıkartıldı.  A.S.M,M., M.I.M.S., O.F.H.A., A.A.A.A., W.H.A.A. isimli şüpheliler Cumhuriyet Savcılığı tarafından, A.S.K.A. ve M.L., isimli şüpheliler ise mahkemece Adli Kontrol kararı verilerek serbest bırakılırken, B.N.H.I., A.F.H.A., A.A., A.N.H.E., isimli şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Gerçek Taraf