İbrahim Sarıcaoğlu; İlçemizi Marka Kent Yapmak İstiyoruz

TAKİP ET

Samsun Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, İnternet Medya Grubu (İMG) gazetecilerini sabah kahvaltısında ağırladı. Sarıcaoğlu;'5 yılda 10 projeyi bitirebileceklerini düşünürken, 2.5 yılda 30 projeyi bitirdik. Durmak yok yola devam' dedi.

 

Kavak halkına 10 projeyi bitirme söz verdiklerini ancak 2.5 yılda 30 projeyi hayata geçirdiklerinin altını çizen Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, "Kavak sadece Kavak'a ait bir yer değil. Bizim Samsun'da oturan 120 bin hemşerimiz var. Kavak dışında oturan Kavaklı da çok var. Kavak sadece cenazelerde gidilen ya da düğünlerde gelinen bir ilçe olmamalı düşüncesinden yola çıkarak hedeflerimize odaklandık. Kavak'ın bir tarihi ve kültürü var. Göreve geldiğimiz andan itibaren 2.5 seneyi tamamladık. Göreve geldiğimiz zaman bir toplantı yapmış ve yapmayı düşündüğümüz projelerden bahsetmiştik. Bize 'Bu listeleri alırız, sizlere sorarız' demişlerdi. Bize o zaman 'Bu kadar proje olur mu? Başkan göreve yeni geldi heyecanlı' demişlerdi. 5 yılda 10 proje yaparız diye hedefliyorduk. 'Bu bizim için yeterli olur' diye düşünüyorduk. Çünkü altyapı yok, yollar sıkıntılı, istihdam yok, dış göç var, sosyal alanlar yok, gidilebilecek mekan yok, otel ve spor tesisi yok. Biz bu eksiklikleri gördüğümüz için burada olduk. Kavak'ı bir tık yukarı çıkartacağız diye göreve başladık. Şu ana kadar 2 yıl içerisinde 30 projeyi bitirdik. 2016 yılının sonu itibariyle 42 projeyi bitirmeyi hedefliyoruz. 2017 yılında 27 proje bitmiş olacak. 2018 de de 10 projeyi bitirmiş olacağız. Bunların hiçbirisi hayal değil" dedi.

 

ÇOK KÜÇÜK İMKANLARLA BÜYÜK İŞLER BAŞARDIK

Projeleri aldıkları destekler sayesinde hayata geçirebildiklerini vurgulayan Başkan Sarıcaoğlu, "Kavak küçük bir belediye. İmkanları ve yapabilecekleri ortada. Biz bu belediyeyi devralırken de büyük bir borçla devraldık. Belediyenin gelirleri de yüzde 40 düştü. Biz bu kadar olumsuzluk içerisinde nasıl bu hizmetleri yapıyoruz? Destekler sayesinde. Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle. Yusuz Ziya Yılmaz Başkanımızın müthiş desteği var. Kendisine ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bizi hiçbir zaman bizi yalnız bırakmıyorlar. Bu bizim için müthiş bir özgüven ve destek sağlıyor. Diğer destekleri de Bakanlıklardan, OKA'dan, DSİ'den, Karayollarından alıyoruz. Yani Kavak'ın gelişmesiyle alakalı olarak ne kadar argüman varsa biz hepsini kullanıyoruz. Kavak'ın gelişmesi için nereden ne alınması gerekiyorsa bunları yapmaya çalışıyoruz. Gittiğimiz kapılar da bize hiç kapanmıyor. Çünkü niyet halis olursa sıkıntı olmuyor" diye konuştu.

 

 

YENİ BİR MARKAMIZ OLACAK: BILDIRCIN TİRİDİ

Şu ana kadar Kavak halkına verdiğimiz sözlerden sadece doğalgazın ilçeye getirilmesi ile ilgili sıkıntı yaşadıklarını belirten Sarıcaoğlu;'Rabbim nasip ederse görev sürem içinde bu müjdeyi de halkıma vermek istiyorum. Bu konuda gerek büyükşehir belediyesi gerekse milletvekillerimizle ilçeye doğalgazın getirilmesi için çok yoğun bir çaba gösteriyoruz. Bunlar bir ilçe için tarihi nitelikte olan projeler. Görev sürem içinde bunu da başarmak istiyorum. Kavak'ta küçük sanayi sitesinin kurulması için proje çalışmaları neredeyse bitme aşamasına geldi. O da çok yakında ilçemize kazandırılacak. Bu arada 2017 yılının Nisan ve Mayıs ayları gibi TOKİ ve Kavak'a yapılması planlanan cezaevinin temelleri atılmış olacak. Bu projelerde hayata geçirildiğinde Kavak yeni bir kimliğe kavuşacak. Bu arada kaz tiriti markamızdan sonra özel teşebbüsü ilçe de destekleyerek bildırcın tiritinin de markalaşması için önemli adımlar attık. Bıldırcın tiriti dünya da ilk olacak.' şeklinde konuştu.

 

KAVAK HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIK BİR KENT

Göreve geldikleri günden bu yana laf değil iş ürettiklerini Küçük imkanlarla büyük işler başardıklarını dile getiren Sarıcaoğlu; 'Tüm halkımın şunu bilmesini isterim ki, görev yaparken halka hizmet Hak'ka hizmet mantığını kendimize düstur edindik. Kısır çekişmelerle hiç muhatap olmadığımız gibi halkımızın bizlerden istediği ve beklediği talepleri gece gündüz demeden çalışarak yerine getirmeye çalıştık. Ben ve ekibim bu işleri yaparken büyük bir şevk ve heyecanla çalıştık. Bu heyecanımızdan ve çalışma azmimizden de hiç taviz vermedik. Kavak halkı her şeyin en iyisine en güzeline layık. Bu ilçe son 2.5 yılda büyük bir sıçrama yapmış ve hizmet esaslı bir proje kenti olmaya doğru hızla gitmektedir. Şu ana kadar yaptıklarımızla asla yetinmeyeceğimiz gibi hep ileriye hep büyük hedeflere doğru koşmaya devam edeceğiz. Kavak'ın geleceği emin ellerde. Bu ilçe artık hem Samsun'da hem de ülkemizde ses getirmeye devam edecek' diyerek sözlerini tamamladı.